Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skolös Queen Of Hills klädde av motståndet

Foto: PRIVAT
Magnus A Djuse vann från dödens. Foto: PRIVAT

BERGSÅKER V5/V4. Magnus A Djuse har inlett året bra och har vunnit i runda tal var femte start. Nu körde han årsdebuterande Queen Of Hills åt Nils-Erik Svedin och hade allt under kontroll.

Publicerad:

Från utvändigt ledaren vann ekipaget på fina 1.13,8a/1 640 meter.
– Hon har gjort fina lopp utvändigt ledaren för mig tidigare, så det var jag inte rädd för, sade Magnus. Sedan gick hon barfota runt om och dessutom gjorde jag som Kaj Widell och kastade alla skydden. Då flyger de lågt, fortsatte Magnus.

Hemmaamatören Nils-Erik Svedin har kämpat på i många år med samma stam och hade förberett väl inför årsdebuten.
– Det vet jag inte. Jag har bara kört henne hemma, men tyckte att hon kändes bra, berättade han och förklarade om kvällens balans.
– Jag hade broddat och ville inte dra ur brodden, ”då får du rycka skorna”, menade Magnus.
– Då får du slå på dem, svarade jag.
– Då gör jag det, svarade han och på den vägen blev det, fortsatte Nils-Erik och tillade om sin egen framtid inom travet:
Queen Of Hills är nio år, sedan har jag två åttaåringar och en sjuåring och jag håller på så länge de springer, sedan får jag se.

En annan amatör som hade anledning att att vara nöjd med kvällen var Peter Näslund, som med Holding Position tog sin allra första seger. Detta sedan han efter drygt 50-talet lopp som bäst varit trea.


I montéloppet möttes två hästar som var obesegrade i disciplinen. Det var också dessa två, Liberty Face och Narold Vox, som kämpade sida vid sida upploppet ned. Till sist visade ändå Krister Jakobsson-tränade Narold Vox att han haft nytta av att möta lite tuffare motstånd och slog sig förbi Per Linderoth-tränade Liberty Face på linjen för Jenni Åsberg.
– Vilken fantastiskt härlig häst, utbrast Jenni, som inledningsvis tog det lite lugnt medan Liberty Face satt i täten och bestämde.
– Jag svor åt mig själv att jag tog det så lugnt från start, men då tog hästen fram sin skalle och det gick riktigt fort sista 300, fortsatte Jenni.


Lira nästa gång

Ready Lane (7) har svårt att få till det, men kapaciteten är det inget fel på och nu visade han 1.15,2/3 000 meter efter inledande galopp.


Dagens vinnare

Lopp 1: Could It Be Magic (e. Magic Technique) Stefan Arvidsson (Stefan Arvidsson)

Lopp 2: Narold Vox (e. Orlando Vici) Jenni H Åsberg (Krister Jakobsson)

Lopp 3: Fragolini Am (e. Joke Face) Lars-Göran Söderberg (Lars-Göran Söderberg)

Lopp 4: Queen Of Hills (e. Alf Palema) Magnus A Djuse (Nils-Erik Svedin)

Lopp 5: Lex Pedei (e. Bork Odin) Per Linderoth (Jan-Olov Persson)

Lopp 6: Eder Bob (e. Crazed) Malin Viklund (Anna Näslund)

Lopp 7: Höwings Vipower (e. Infinitif) Martin P Djuse (Martin P Djuse)

Lopp 8: Holding Position (e. Scarlet Knight) Peter Näslund (Peter Näslund)

Lopp 9: Nordby Hugin (e. Bork Odin) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.