Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Små marginaler när Wäjersten tog en trippel

Foto: Micke Gustafsson
Daniel Wäjersten tog tre segrar på Bergsåker på tisdagen. Foto: Micke Gustafsson

Två raka segrar på Solvalla i början av året och nu en vinnare även på hemmaplan. Daniel Wäjersten har skaffat sig en riktig reklamhäst i Unique Findings.

Publicerad:

Femåringen öppnade oväntat bra och satt tidigt i ledningen och fick Donners Am utvändigt efter halva loppet. Sedan blev det en ren duell som Unique Findings till slut gick segrande ur.
– Han är lite osäker direkt när bilen släpper, men sedan kan han öppna bra, förklarade Daniel inledningen.

Sedan såg han slagen ut av årsdebuterande Donners Am när man svängde in på upploppet, men kom tillbaka och vann till slut tämligen säkert på 1.14,9a/2 640 meter.
– Han är lite trög av sig, men jag ryckte tussarna när vi svängde in på upploppet och då gick han undan, sade Daniel som känner lite extra för den här hästen.
– Ja, jag hade ju hand om honom som liten också, så det är kul att sitta bakom honom nu, sade Daniel som köpte loss hästen under fjolåret och sålde ut i tio andelar.
– Man vi började med att släppa honom på bete i två månader, just för att jag skulle ha något att åka med när jag drog igång min träningsrörelse, avslutade Daniel som även satte dit Markus Pihlström-tränade Dante Sisu som fick tag i ledande årsdebutanten Craizy Daisy på linjen via 1.13,0 sista tusen.

Segersugen var emellertid inte slut med det för han vann dessutom med Jan Ove Olsen-tränade Livi Mistress efter tidig ledning.
– Man njuter verkligen, sade Daniel.
– Nu blev hästen utvändigt lite vass så vi fick inte pulla upp någonting, kommenterade han Livi Mistress seger på nya rekordet 1.15,0a/1.640 meter.

Efter två andraplatser och en tredjeplats fick Ulf Ohlsson sätta dit en vinnare efter en lätt seger med Oscar Berglund-tränade Hope And Dream som via 1.14,5 sista tusen vann lätt på 1.15,5a/2 140 meter.
– Det blev väldigt behändigt, sade Ohlsson.
– Men det var skönt för henne att få ett lugnt lopp, speciellt som hon var sjuk senast och blev riktigt trött, forsatte Ohlsson.

Oscar Berglunds statistik skämmer dessutom inte för sig. Efter sju starter i år kan han räkna in fyra segrar och en andraplacering.

Dagens vinnare på Bergsåker:
Lopp 1: Ornstein (e. Ready Cash) – Per Linderoth.
Lopp 2: Unique Findings (e. From Above) – Daniel Wäjersten.
Lopp 3: Tussalill (e. Järvsöviking) – Lars-Åke Svärdfeldt.
Lopp 4: Dante Sisu (e. Yankee Glide) Daniel Wäjersten (Markus Pihlström).
Lopp 5: Hope And Dreams (e. Triton Sund) – Ulf Ohlsson (Oscar Berglund)
Lopp 6: Närbyflickan (e. Järvsöfaks) – Robert Skoglund.
Lopp 7: Livi Mistress (e. Dream Vacation) – Daniel Wäjersten (Jan Ove Olsen).
Lopp 8: Torride (e. From Above) – Ulf Ohlsson (Lasse Edlund).

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.