Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snabba tider i sommarvärmen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Ohlsson tog en trippel på Bergsåker. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Sundsvallstrakten bjöd på landets varmaste väder och det var lätt att räkna ut två saker. Dels att det skulle gå undan i loppen, dels att Ulf Ohlsson skulle plocka segrar. Så blev det också.

Publicerad:

Elitloppsveckan är i gång och förväntar vi oss snabba tider i loppen. Det kan vara så att Brage Hansen-tränade Millie Millionaire anslog tonen när hon vann på måndagslunchen. Då sänkte hon tillsammans med Ulf Ohlsson sänkte sitt rekord med 1,8 sekunder och landade på 1.11,6a/1.640 meter.
– Jag har sett henne från sidan och det var inte så förvånande, menade Ulf Ohlsson efter veckans första seger.
– Jag tog upp lite i sista kurvan då hästen i rygg hade krafter kvar, men sedan fick hon fria tyglar och avgjorde lätt, tillade Ohlsson som när han väl kommit i gång sällan nöjder sig med en seger.

Nu följde han upp med Mats Gällerstedt-tränade Stålville, en häst som han liksom Millie Millionaire körde för första gången.
– Det kändes i provstarten att det var en häst som var mer stark än speedig, men han var gynnad av att det kördes fort därframme, konstaterade Ohlsson sedan ledande Norsjö Kongen varvat på 1.23,5.

Stålville höll sedan farten bäst och avgjorde, efter en rekordsänkning med 1,7 sekunder, på 1.24,0/1.640 meter före en tapper Mitt Hjärtas Frode från utvändigt ledaren.

Till skillnad från de båda förstnämnda var Titan Arrow, som Ohlsson vann nästa avdelning med efter ledning från start till mål, ingen ny bekantskap.
– Nej, jag körde honom på Romme för en dryg månad sedan och han öppnade väldigt bra även då, sade Ohlsson.
– Han kändes väldigt fin och har riktigt bra form, tillade han efter hästens tredje årsseger, den här gången på 1.13,9a/2.140 meter.

Första och sista till Widell

Kompisen Kaj Widell ramade in dagen och inledde bakom Magnus Träff-tränade Survival Kit som gjorde första starten sedan oktober i fjol.
– Nu känns han som han skall igen, sade Kaj Widell.
– Det fattas lite fortfarande men när han fungerar är det en V75-häst, tillade Widell som avslutade dagen bakom Carola Wallins Heartbeat som han tog andra segern med.
– Han kan det mesta den här hästen och det var inte helt utsålt, menade han efter att ha avgjort från andra ytter och vunnit på 1.14,6a/2 140 meter.

Lira nästa gång: Pensé Kloster (4) skuggade ledande Titan Arrow och gjorde det bra. Hon såg riktigt fin ut och står på tur för första segern i sin nya regi.

Dagens vinnare på Bergsåker:
Lopp 1: Survival Kit (e. Going Kronos) – Kaj Widell (Magnus Träff).
Lopp 2: Millie Millionaire (e. Jocose) – Ulf Ohlsson (Brage Hansen).
Lopp 3: Stålville (e. Lome Elden) – Ulf Ohlsson (Mats Gällerstedt).
Lopp 4: Titan Arrow (e. Mythical Lindy) – Ulf Ohlsson (Martin P Djuse).
Lopp 5: Lumberjacka Joe (e. Credit Winner) – Per Linderoth (Magnus Englund).
Lopp 6: Homemade Bourbon (e. Racer Bourbon) – Daniel Selin (Peter Grundmann).
Lopp 7: S.S.Hjördis (e. Bork Odin) – Kenneth Olsson (Kenneth Olsson).
Lopp 8: Heartbeat (e. Love You) – Kaj Widell (Carola Wallin).

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.