Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snackhästen en vinnare igen

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Peter Untersteiner segrade med snackhästen Sauron Pil. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Efter fem raka segrar såldes hästen och flyttade så småningom till Peter Untersteiner. Vägen har varit krokig, men nu visades femåringen upp i bästa författning.
– Han har givit mig sömnlösa nätter, säger Peter Untersteiner.

Publicerad:

Sauron Pil inledde karriären hos Samuel Rehn och blev tidigt en snackhäst. Hästens karisma och resultat fångade Kristian Huselius intresse och han köpte honom för över två år sedan.  I Peter Untersteiners regi har det blivit fem starter och nu bärgades andra segern.  Femåringen lovordades inför debuten i sin nya regi efter ett övertygande kvallopp men det har inte varit helt okomplicerat sedan dess. Aktionen har emellanåt lämnat en del i övrigt att önska.
– Så bra som han kändes idag har han inte gjort tidigare hos mig, så det var verkligen skönt, sa Peter efteråt.

Även denna gång hade ekipaget stort förtroende hos spelarna och efter en bra inledning övertogs täten i ett tidigt skede. Värsta motståndarna fanns i vinnarens närhet under loppet men i avslutningen var Sauron Pil klart starkast.
– Det har varit svårt på vägen men det här var helt klart ett steg i rätt riktning. Han höll dessutom ihop aktionen bra till slut vilket var glädjande, sa segerkusken.

Det var karriärens sjunde seger i den tionde starten för Zola Boko-sonen. Med 200.000 intjänat kan det vara dags att prova tuffare motstånd.
– Jag tror absolut att det här är en häst som skall tävla på lördagar. Det är min ambition att vi skall kunna hävda oss där framöver, menade Peter.

Som även kunde motsvara förväntningarna med femårige Rex Lane. Ledningen från start till mål var segerreceptet även här.
– Jag var riktigt nöjd även med honom. Fjärde raka segern togs i ovanligt bra stil. Det borde kunna bli en bra vinter för honom, summerade en påtagligt nöjd Peter Untersteiner.

86-årige Arne Rydén är still going strong.  65 år yngre Henriette Larsen skötte styrningen bakom vinnande Rydens Limoncello. Arne, som fött upp och tränat många välkända hästar genom åren visar att takterna fortfarande sitter i. Pay Nibs (e. Quick Pay) är den mest meriterade med bland annat en andraplats i Elitloppet 1987 bakom Utan Bulwark och en fjärdeplats i VM-loppet på Yonkers Raceway året efter, som några av höjdpunkterna i en strålande karriär. Jortina Nibs – mor till Pay Nibs – är också mormorsmor till Rydens Limoncello. Som efter att ha serverats en fin resa gjorde processen kort med sina motståndare och kunde defilera hem karriärens första seger i 34:e starten.
– Det här var den bästa julklappen man kunde få, skrockade altmeister Rydén.

I övrigt presenterades tre fina treåringar, Stefan Persson tränade två av dem. Global Unattached fick överta ledningen på första långsidan och gick sedan undan säkert. Stallkamraten Malfoy använde sig av samma segerrecept medan Marcus Lindgrens Hudson Boko spurtade snabbt från ledarryggen.

Lira nästa gång: Coolkindacrazed (lopp 2) fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om Sauron Pil men höll förtjänstfullt som tvåa. Kan få snabb revansch.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Rydens Limoncello (e. Lindy Lane) Henriette Larsen (Arne Rydén).
Lopp 2: Sauron Pil (e. Zola Boko) Peter Untersteiner.
Lopp 3: Skymaster (e. Adams Hall) Kevin Oscarsson (Pernilla Larsson).
Lopp 4: Rex Lane (e. Qwerty) Peter Untersteiner.
Lopp 5: Global Unattached (e. Love You) Stefan Persson.
Lopp 6: Aurore d’Inverne (e. Zola Boko) Wilhelm Paal,
Lopp 7: Hudson Boko (e. Yield Boko) Marcus Lindgren.
Lopp 8: Malfoy (e. Scarlet Knight) Stefan Persson.
Lopp 9: The Muffin Man (e. Ganymede) Johan Untersteiner (Peter Arnqvist).

– Jan-Olof Molin

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.