Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Söderkvist en vinnare i natten

Foto: Hanold/ALN
Foto: Hanold/ALN

Stefan Söderkvist trivs med tjejerna i Halmstad och tog en trippel på Halmstads midnattstrav igår.

Publicerad:

Traditionsenligt genomförde Halmstadtravet midnattstrav sista fredagen i juli och publiken fick skåda fina tävlingar i kvällssolen. Midnattsloppet vanns av Patrik Södervalls sexåriga sto Ulriika Highness (e. Love You) som tillsammans med Stefan Söderkvist triumferade i såväl försök som final samma kväll. Christoffer Eriksson gjorde vad han kunde för att sticka undan med Lutfi Kolgjini-tränade Romeo Face och ekipaget ledde med tjugo meter när 400 meter återstod. Men då började krafterna tryta och Ulriika Highness, som bidat sin tid i fjärde utvändigt, hade torrast spurtkrut kvar. Stoet vann före S.J.'s Rex och en urtapper Romeo Face. Segertiden för Ulriika Highness blev 1.13,9/2 160 meter. Det var hästens sjätte seger för året och hon har vunnit hälften av sina starter i år.
– Hästen kändes mer taggad i försöket. Christoffer (Eriksson, reds.anm.) drog vad han kunde och jag hade en dålig rygg så vi fick gå på redan 850 kvar. Det blev en tung resa i tredjespår resten av loppet, men hästen gjorde det bra, sade Stefan Söderkvist.
Stefan Söderkvist var även en vinnare tidigare under kvällen med amatörtränaren Roy Bendz fyraåriga sto Justina (e. Infinitif) som efter att ha travat första varvet i andra spår utan rygg kunde smyga bakom Forest Man sista 900 meterna. Över upploppet bet attacken väldigt bra och Justina tog ned ledande Mohikaner samt höll undan för snabbt spurtande J.H.Respons.
Peter Untersteiner firade 30 år som tränare med hästägarfest för 400 personer tillsammans med sonen Johan Untersteiner. En trippel blev det även för Peter, bland annat med fine treåringen Alcoy (e. Ready Cash) som är ett löfte för framtiden.

Vinnare Halmstad 28 juli
Lopp 1: Taiga Woodland (e. Torvald Palema) Marc Elias (Conrad Lugauer)
Lopp 2: Justina (e. Infinitif) Stefan Söderkvist (Roy Bendz)
Lopp 3: Hurry Dynamite (e. Sahara Dynamite) Peter Untersteiner
Lopp 4: Final Call (e. Muscle Hill) Johan Untersteiner
Lopp 5: Unona (e. Express It) Peter Untersteiner (Svend Dyhrberg)
Lopp 6: Ulriika Highness (e. Love You) Stefan Söderkvist (Patrik Södervall
Lopp 7: Silver Annie (e. Tap In) Robert Andersson
Lopp 8: Far Far Away (e. Donato Hanover) Johan Untersteiner
Lopp 9: Alcoy (e. Ready Cash) Peter Untersteiner
Lopp 10: Ulriika Highness 

Lira nästa gång: D.J.Star fastnade i trötta ryggar i sista kurvan och när väl fritt spår gavs avslutade det femåriga stoet rejält över upploppet. Formen är fortsatt bra och hästen verkar trivas med barfotabalans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.