Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solig söndagsutflykt för Solvallaamatör

HAGMYREN. Solvallaamatören Helena Kroll hade halva stallet till start på Hagmyren och fick rejäl utdelning genom två segrar och en andraplats. Dessutom galopperade fjärde hästen, Dag Blou, i ledningen i sista kurvan.

Publicerad:

BREDDTRAV. Jimmy Dahlman körde stallets båda vinnare och inledde med Farnese Boko (e. Virgil Boko), som i debuten i sin nya regi, löste uppgiften från utvändigt ledaren.
– Jag skulle köra på styrka och det kändes som en riktig slugger, menade Jimmy som till vardags jobbar hos Reijo Liljendahl.
Frisco Flame (e. Orlando Vici) visade också på kvaliteter som duger i andra sammanhang och trots 20 meters tillägg satt han i spets efter 600 meter och resten var en formsak.
– Jag tyckte att jag hade bästa hästen och då var det ingen idé att sitta kvar därbak, sade Jimmy som visserligen vann lätt, men i lite tapptrav sista biten.
– Han har haft problem med en hovböld inför den här starten, men det här kommer att bli bra och speciellt när han kan gå barfota i sommar, fortsatte Jimmy.
Stallkamraten Darkruler Dynamite fick nöja sig med att bli tvåa från spets, men fick stryk av en imponerande Call Him A Star (e. Gentle Star), körd av Marcus Lillius men tränad av Madeleine Enochsson.
– Det var som att köra en A-ponny, bara att hålla i och köra så mycket det gick, menade Marcus som annars pluggar på distans och jobbar 75% åt Nicklas Westerholm.
Digital Photo är snabb så det räcker och med passande förutsättningar ledde han runt om för Claes Liljeqvist.
Hemmaseger blev det genom Fix Odin och Fredrik N Jonsson. Inte oväntad men mycket efterlängtad.
Den som har 70 000 kronor över kan få tips på ett lovande kallblod. Joakim Reiser vann med 4-årige Klack Gidde (e. Alm Viktor) som visserligen bara tog första segern men knappast den sista.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.