Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Space Star och Daggert till Amatör-SM

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Under den andra dagen av Årjängs marknadstravshelg var ett uttagningslopp till Amatör-SM höjdpunkten.

Publicerad:

Favorit var Chris Trotter som körde Rocket Man åt Anders Lundström Wolden men det ekipaget tog sig en rejäl startgalopp. Till spets stack då Daniel Schützer med egentränade Citygloe som fick Racer Neo körd av Niclas Benzon utvändigt. Med i rygg på den sistnämnde ”tassade” Space Star som kunde vänta till slutkurvan innan Bengt Erik Daggert attackerade.
– Jag fick en perfekt rygg i Nicklas så det kunde inte bli bättre. Det var bara att vrida ut 500 meter kvar och så svischade hon till bara, konstaterade Daggert efter årets andra kuskseger.

Hästen som tränas av Åmålsamatören Tommy Fredriksson har som nioåring tänt till lite extra och kan med rätt resa göra sig gällande i finalen på Åby om en månad.

Per Anders Thuresson är ingen flitig besökare i vinnarcirkeln men nu var det dags för första segern under 2018. Horgen Elvy gavs ett fint lopp och avslutade klart bäst i ett lopp där favoriten Lygna Gutten inte alls motsvarade förväntningarna.
– Hon kan gå fort en bit om hon får ett bra lopp.
– Jag backade mig loss i slutkurvan och hon springer alltid fort ner hon ska hem till stallbacken, kommenterade Thuresson vars häst inte behövde trava fortare än 1 35,5/2 160 meter för att vinna.

I banans längsta lopp för året, 3.140 meter, träffade Per Oleg Midtfjeld perfekt från springspåret med Darco som enkelt tog ledningen. Midtfjeld ökade sedan tempot successivt och vann enkelt.

Roll The Dice fick en välförtjänst seger sedan han med Jan Silvén kontrat till seger efter ett lopp i dödens.

Ett annat ekipage som avgjorde den tunga vägen var Anotherdewey som Glenn H Person placerade utvändigt redan två varv före mål i ett stayerlopp.

Juhani Partanen fixade två tränarsegrar sedan hans Valnes Isidor och Mombasa spårat runt om med Micael Lindblom respektive Andreas Andersson. Den sistnämnde är son till Mikael J Andersson, som avrundade helgen på Årjäng. Detta med Alice Katzner som tog sig förbi den spårande favoriten Global Wunderful efter en vass avslutning.

När en tävlingsdag återstår i Årjäng leder Carl Johan Jepson kuskligan med elva segrar. Vilket är två segrar före Mikael J Andersson som under helgen tog sig förbi Magnus Jakobsson som har åtta vinster.

Lira nästa gång: H.M´s Racingflip fick ett tufft lopp i dödens men utmanade vinnaren Mombasa ända in på linjen.

Dagens vinnare på Årjäng, 16 september:
Lopp 1: Valnes Isidor (e. Judge Joe) Micael Lindblom (Juhani Partanen)
Lopp 2:  Anotherdewey (e. Muscles Yankee) Glenn H Persson
Lopp 3: Mombasa (e. Up Front Larry) Andreas Andersson (Juhani Partanen)
Lopp 4: Horgen Elvy (e. Järvsöfaks) Per Anders Thuresson
Lopp 5: Space Star (e. Juliano Star) Bengt Erik Daggert (Tommy Fredriksson)
Lopp 6: Darco (e. Joker de Rozov) Per Oleg Midfjeld (Sigbjörn Kolnes)
Lopp 7: Ready To Roll (e. Classic Photo) Jan Silvén (Rebecca Paulsson)
Lopp 8: Alice Katzner (e. Marion Mad Money) Mikael J Andersson

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.