Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Speedkulan slog till

Foto: ALN
Stellan Pona vände ut och in på fältet i Kalmar på drygt 100 meter. Foto: ALN

Det såg helt omöjligt ut, men på drygt 100 meter lyckades speedkulan Stella Pona ändå säkra segern i Kalmar.

Publicerad:

Liten men naggande god är en bra sammanfattning av Annelie Götesson-tränade sjuårsstoet Stella Pona (e. Rite On Line). Precis som sin far har hon en extrem kortspeed att tillgå, vilken hon utnyttjade inom V64-4 i Kalmar. Körande Micael Stjernström satt i fjärde par invändigt och det var hästar över allt, luckan såg inte ut att komma. Men drygt 100 kvar hittade han loss och det räckte precis för att hinna fram till seger. Den första för det här året.
– Snabb är hon allt. Det är inte så ofta hästar kan hinna fram till vinst på så kort bit, men Stella Pona har ett väldigt bakkliv. Det vill också till eftersom hon bara mäter 148 centimeter i mankhöjd, kommenterade Stjernström.

I det här loppet spårade Christoffer Eriksson annars länge med Miss Mythos, men Eriksson fick vinna två andra lopp istället. Spets och slut var segerreceptet bakom såväl egentränade Quick Vald (e. Classic Photo) som Copaca Banana (e. Andover Andover). Den sistnämnde tränas av Maria Rosenberg, vilken inte såg mycket av segerloppet.
– Nej, jag stod bakom ett träd och såg nog bara 500 meter av loppet. Men det här var väldigt skönt, speciellt eftersom vi till och med var nära att sluta med hästarna helt under en period. Men bland annat tack vare den här fina hästen valde vi ändå att fortsätta, berättade Maria Rosenberg.

Halmstadtränaren Laura Myllymaa vann V75-lopp som tränare på Axevalla under nyårsafton. Den här kvällens spårade hennes åttaåring Neverendingdream (e. Crazed) från start till mål för Christian Fiore. Samma segertaktik använde sig Simon Helm av bakom Valter L.P.C. (e. Raja Mirchi) i det inledande långloppet. Tränar här gör Adrian Kolgjini. I ett montélopp var Camilla Jonasson-tränade Dreamlover G.D. (e. Nu Pagadi) starkast till slut för Anna Erixon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.