Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spickleback Face vann från dödens

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Spickleback Face och Ulf Ohlsson vann i Rättvik på onsdagen. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fjolårets derbysexa är en vinnare igen. På onsdagen krossade Spickleback Face konkurrenterna från dödens i ett kusk VM-lopp på Rättvikstravet.

Publicerad:

Det började som förväntat i kvällens nionde lopp på dalabanan. Super Photo Bood tog hand om ledningen och Rodney Gatt hade inga planer på att släppa ifrån sig täten när Ulf Ohlsson körde fram på utsidan med Spickleback Face (e. Raja Mirchi).

Femåringen fick således trava den tunga vägen, men Ohlsson var inte nedslagen över det. Tvärtom.
– Det var ganska givet att han skulle hämna utvändigt om ledaren och då kunde jag sätta upp det tempo som jag tyckte passade hästen. Och det gjorde det också, sade Ohlsson till Kanal 75.

Efter 1.14,4 vid varvspasseringen höjdes farten under slutrundan. Super Photo Bood försökte att värja sig, men orkade inte längre än till sista sväng. Då tog Spickleback Face över och gick sedan undan till en bergsäker seger närmast före Carja.
– Han är riktigt stark och rejäl, det har han visat flera gånger, sade Ohlsson som var påläst inför sitt första lopp bakom Robert Berghs häst.

I fjol vann Spickleback Face ett uttagningslopp till Derbyt och var sedan sexa i finalen med galopp längs vägen. Det här året inledde valacken i Frankrike, men där var han som bäst sjua på fyra starter.

Tillbaka i Sverige går det desto bättre. Och efter en fjärdeplats i Lyons Grand Prix tidigare i månaden kom alltså årets första seger i Rättvik. Förstapriset på 50.000 gjorde Spickleback Face till miljonär och segertiden 1.13,4 var kvällens näst snabbaste.

Ännu fortare gick det nämligen för Lullaby S.I.R. (e. Order by Fax) i försöket till diamantstoet. Niclas Benzon var offensiv och körde till ledningen i ingången till andra sväng.

När första varvet sedan travades efter 1.12,2 letade många efter vinnaren i kön, men vid upploppets början var Anna Björlins häst fortfarande i ledning. Och där stannade hon hela vägen in i mål via 1.13,1 över full väg. Segern, som värd 125.000 kronor, var det femåriga stoets andra på fyra starter i år.

En som också höll undan var Massaj Käll (e. Ken Warkentin) som Leif Witasp körde åt Lars Stenvall i kvällens treåringslopp. Norske gästen Golden Dream M.E. galopperade bort sig på den bakre startvolten och med favoriten ur leken spårade Massaj Käll runt om på 1.16,5 över full väg – hans första seger i karriären.

Björn Goop hade två hästar till start under kvällen och vann med både Enriko Ha (e. Un Mec d'Heripre) och Sugarcraft (e. Love You). Den senare svepte fältet på sista bortre långsidan och gick sedan ifrån till en överlägsen seger i ett rikstotoförsök i lägsta klassen.

Övriga fyra lopp i V86-omgången ingick i kusk-VM och i dessa stod följande som segrare: Yannick Gingras och Livi Mistress (e. Dream Vacation), Michael Nimczyk och Fast Food Hanover (e. Cantab Hall), Mika Forss och Faks Nils (e. Järvsöfaks) samt Eirik Höitomt och Fagur (e. The Best Madrik).

Med en dag och fem lopp kvar att köra leder Ulf Ohlsson tätt följd av kanadensaren Doug McNair.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.