Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spräckte miljongränsen efter mäktig avslutning

Foto: HANOLD/ALN
Tonicetobetrue och Jeppe Juel. Foto: HANOLD/ALN

Det var upplagt för favoritseger – då klev Tonicetobetrue in i matchen.

Publicerad:

Det var en rejäl slutsväng som Jeppe Juels Tonicetobetrue bjöd Åbypubliken på. Trots att storfavoriten Tapiro Jet hade fått bestämma efter behag i ledningen och varvat på 1.14,8 så var han chanslös att stå emot Tonicetobetrue över upploppet. Efter ett rygglopp på innerspår en bit bak i fältet kunde vinnaren få draghjälp i andraspår av Pokémon Ås i slutsvängen och sedan lämna konkurrenterna chanslösa.
– Jag ville inte chansa framåt från början och eventuellt hamna utvändigt om ledaren, sedan kändes han otroligt stark i slutsvängen och han vann lätt. Han var jättefin i dag, sade Jeppe Juel efter loppet.
Segertiden blev 1.13,0a/1640.  Förstapriset var 35 000 kronor, vilket innebär att Tonicetobetrue spräckte miljongränsen.

Takter blev överraskad

Hårdare i mål blev det i den femte V64-avdelningen. Det såg ut som att Bellino B. gick mot tredje raka segern från ledningen. Johnny Takter hade många längder fram till ledaren med Admir Zukanovics Great King Wine. När mållinjen kom så var det stenhårt i mål, men det visade sig att Great King Wines avslutning räckte.
– Han gick en riktigt vass sista 500, fast jag blev ändå överraskad över att vi hann fram. Det kändes som att vi satt lite för långt bak när han hade fått bestämma där framme, sade Johnny Takter efter segern.
Segertiden landade på 1.14,6a/2640 meter. 

Tre noteringar från Åbytravet
… Tävlingskvällen inleddes med en otäck olycka där Svend Dyhrberg blev sparkad i ansiktet. Första rapporterna var, efter omständigheterna, positiva. 
… När loppet väl gick iväg fick vi se en mycket spännande häst i Håkan E Johanssons Sato. Hästen vann sin debut överlägset på 1.16,4/2140 meter. I start nummer två travade han 1.15,9/2140 meter och han vann återigen helt ohotad.
… Waffle kom från fyra raka V75-starter. Efter lucka från rygg ledaren i slutsvängen kunde hästen avgöra säkert och därmed spräcka segernollan för 2018. 

Kvällens vinnare på Åbytravet
Lopp 1: Sato (e. Gift Kronos) – Håkan E Johansson
Lopp 2: Rob Dyrdek (e. Credit Winner) – Rickard Svanstedt
Lopp 3: Belle Godiva (e. Prodigious) – Joakim Lövgren
Lopp 4: Tonicetobetrue (e. Ens Snapshot) – Jeppe Juel
Lopp 5: Trust My Dream (e. From Above) – Tova Bengtsson (John Ö Jensen)
Lopp 6: Vivara Dei Rum (e. Toss Out) – Carl Johan Jepson (Edvin Ceka)
Lopp 7: Waffle (e. Jaded) – Peter Arnqvist (Johan Untersteiner)
Lopp 8: Great King Wine (e. Maharajah) – Johnny Takter (Admir Zukanovic)
Lopp 9: Fortune d’Inverne (e. Zola Boko) – Veijo Heiskanen
Lopp 10: No Comment (e. Pine Chip) – Thomas Uhrberg (Tony Löfqvist)

Nästa gång: Milady Amok var mycket fin som trea från dödens i regidebuten för Veijo Heiskanen. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.