Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sprintdebut värd namnet

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
La Viva och Marcus Hultman. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Midsommaraftonen tillbringar många Årjängsbor på travbanan för det har varit en tradition sedan banan byggdes 1936. De drygt 2.800 i publiken fick se en riktig fartfest när La Viva tog sin fjärde raka seger.

Publicerad:

ÅRJÄNG. Marcus Hultman märkte tidigt att han inte skulle kunna vara med i startrusningen men när några hästar galopperade fanns möjlighet att överta ledningen strax efter att halvvarvet passerades på tio blankt.
Fortsatt högt tempo eftersom varvet avverkades på 11,2 i La Vivas debut över sprinterdistans.
– Det är för fort givetvis men jag tyckte att det var bättre att hålla ett högt tempo för hon blir lite hård i munnen om man tar upp henne så det kändes ändå rätt så bra, sa Hultman som kom i mål på 1.12,9a/1.640 meter med hästen som tränas av Malin och Henrik Gustavsson. Den sistnämnde skodde hästen vid ett tillfälle och tyckte att den var trevlig och frågade om hästen var till salu. Det var den och nu med barfotabalans har det blir fyra raka segrar och nu finns definitivt startpoäng för att var med på rikstoton under Årjäng stordag om några veckor.
En som har provat på rikstoton tidigare men inte haft något flyt är Caddie Jo som avrundade streckspelet genom att avgöra säkert från dödens med Carl Johan Jepson.
– Det känns som en riktig häst och ”Adde” (tränaren Admir Zukanovic vår anm)hade hade kortat käkremmen och det föll väl ut, konstaterade ”Calle” som tog sin 67:e årsseger.
Hemmatränaren Kristian Lindberg var först inne i vinnarcirkeln sedan han vunnit med Ultimate Bourne som tränas av hans svärfar Ove R Andersson. Ekipaget fick tidigt överta av Sir M.M och vann sedan mycket komfortabelt.
– Jag fick ta en lugn start bakom bilen eftersom han var lite spänd men sedan när tempot sjönk provade jag för ledningen och därifrån kändes det bra hela vägen. Han lite pengar på sig och kommer att tjäna en hel del i år, spekulerade Lindberg.
En annan häst som kommer att berika sina ägare under året är Eric Martinssons Apple Rose som fixade sin tredje seger på fem starter. Mikael J Andersson satt åter i sulkyn och kunde efter att ha klarat av ett knepigt fjärdespår i volten överta spets och vann sedan lätt före Bravivivicimo som avslutade bra med Peter Ådefors.
– Hon kändes ännu bättre än på Örebro där hon slog en riktigt bra häst, Manofthematch, kommenterade ”Micke J” som går mot sitt bästa år på länge
I montéloppet fixade Mantorpsamatören Annelie Götesson en skräll då hon efter en smygare med egentränade sjuåringen Taran Westwood tog sig först över mållinjen.
I ett av kallblodsloppen var förhandsfavoriten Tekno Teddy struken och när M.H Herkules åter hade en dålig dag blev det ändå norsk seger sedan Björnemyr Dennis med Magnus Jakobsson vunnit från spets.
Från den positionen tog Magnus även sin andra seger för dagen då han med egentränade M.T Laroche höll undan för Great Manzi.
Andre Eklundh gav Vikens Dome ett bra lopp vilket räckte för att vinna knappt men säkert i debuten före Magnus Jakobssons Knightgi.
Kai Johansen avrundade tävlingsdagen som övergått i normalt midsommarväder, det vill säga regn, bakom treårige Philip Ess som var helt överlägsen när han i sin femte start avlade sitt maiden.

Lira nästa gång: Hickomisschampagne (7) som är syster till Policy Of Truth fick ett för tufft lopp i dödens men höll länge nog för att visa att hon med ett bättre löpningsförlopp framöver är en vinnare.

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.