Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Star Advisor Joli efter snabb avslutning

Foto: ALN
Star Advisor Joli vann enkelt efter ha haft hand om ledningen hela vägen. Foto: ALN

Star Advisor Joli höll enkelt uppe ledningen från innerspår och tog sedan en behaglig triumf när blott fem hästar gjorde upp om Hästägarepokalen på Färjestadstravet.

Publicerad:

Ett litet, men naggande gott fält gjorde upp i Hästägarepokalen på Färjestadstravet. Sofia Aronssons snabbstartare Star Advisor Joli (e. Look de Star) hade inga som helst problem att hålla uppe ledningen från sitt innerspår och efter att ha fått öppna första 500 meterna efter 1.12,8 och varvet på 1.16,4 skärpte Kim Eriksson tempot rejält under slutrundan och sista halvvarvet noterades till 1.07,3. Veijo Heiskanen och Fridericus fick en trivsam resa i rygg på ledaren och försökte utmana in på upploppet, men det var förgäves. Kim Eriksson lotsade Stor Advisor Joli till dennes fjärde årsseger. Segertiden skrevs till 1.14,1a/2.140 meter.
– Han har framförallt två saker. Dels har han en otroligt energisnål gång och sedan ett löphuvud av guld. Värsta hotet satt i rygg och den hästen är väldigt snabb en bit. Jag tycker att han gjorde det bra som sträckte på sig och vi ökade tempot ganska ordentligt redan 700 meter kvar. Därifrån och in till mål gick det fort. Jag var lite orolig att Fridericus skulle komma nära, men min häst bara sträckte på sig och jag kunde luta mig tillbaka och njuta sista 100 meterna, sade Kim Eriksson.

Bakom tätduon inkom Roger Walmanns Heavy Sound som trea. Femåringen, som slutade tvåa i Svenskt Travderby i höstas, har varit borta från tävlingsbanan sedan oktober på grund av att ha opererat bort en lös benbit och stod för en pigg avslutning.

Sandra Eriksson fick chansen bakom Veijo Heiskanens Trecciadoro Rex (e. Cantab Hall) för första gången och sedan det femåriga stoet hittat ledningen omgående var uppgiften sedan en ren formalitet. Ekipaget öppnade första halvvarvet efter 1.10,5 för att sedan varva på 1.13,9. Sandra Eriksson bevakade tillställning runt slutkurvan för att sedan lätta på tömmarna in på upploppet och då sprintade stoet undan till enkel seger. Mållinjen passerades på 1.12,9a/2.140 meter.
– Det känns otroligt bra. Det var en fin häst. Hon var väldigt speciell att köra, hon ville hela tiden antingen utåt eller inåt i banan och jag fick parera henne lite, men hon vann enkelt. Veijo berättade att han trodde att vi skulle nå ledningen och sedan fick hon lufsa på i det tempot hon själv kände för. Vi hade ganska mycket sparat och över upploppet och det är en skön känsla att köra då, sade Sandra Eriksson.

Det här var Trecciadoro Rex tionde seger i den 20:e starten.

Lira nästa gång: Heavy Sound (4) gjorde comeback på tävlingsbanan efter mer än tio månaders uppehåll och avslutade piggt över upploppet som trea. Blir högintressant i nästa start.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1:
Västerbo Cheers (e. Mr Pine Chip) Oskar J Andersson (Björn Norén)
Lopp 2: Barack La Marc (e. Great Challenger) Iina Aho (Veijo Heiskanen)
Lopp 3: Enjoy The Life (e. Enjoy Lavec) Oskar J Andersson (Malin A Karlsson)
Lopp 4: Star Advisor Joli (e. Look de Star) Kim Eriksson (Sofia Aronsson)
Lopp 5: Global Trackmaster (e. Orlando Vici) Magnus Jakobsson (Berne Gustafsson)
Lopp 6: Chianti (e. Scarlet Knight) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 7: Bear Abiba (e. Muscles Wiking BR) Johan Untersteiner (Stefan Olsson)
Lopp 8: Trecciadoro Rex (e. Cantab Hall) Sandra Eriksson (Veijo Heiskanen)
Lopp 9: Caresse (e. Ready Cash) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 10: Art On Line (e. Rite On Line) Iina Aho (Mikka Aho)
Lopp 11: Black Snapper (e. Chocolatier) Per Nilsson (Lars Järpedal) 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.