Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starks jätteskräll på lunchen

BERGSÅKER. Onsdagslunchen inleddes med en jätteskräll då Johanna Stark fick bra snurr på Linda Kavat som långt ute i banan avgjorde på målfoto. 

Publicerad:

– Hon har varit borta nästan ett år för skada så jag trodde inte att hon skulle komma tillbaka, sade Johanna om hästen som ägs och tränas av Jan-Olov Åberg. 
Vinnaroddset blev hela 74,79 och segertiden 1.27,7/2 160 meter. 
Jimmy H Andersson tog andra raka bakom Daniel Berglunds Big Tuna sedan han forcerat till ledningen 1 200 meter från mål och avslutat med 1.16,0 sista tusen. 
– Hästen var bra senast men ännu bättre nu, kommenterade Jimmy. 
Bättre än senast var även Hope Solo som kördes till seger av Mats E Djuse. Hon fick marschorder från fjärde ytter dryga varvet kvar och hade avgjort innan man svängde in på upploppet. 
– Det känns helt fantastiskt att hon är tillbaka igen, det haft strulat i fyra-fem månader, sade Mats. 

"Långsamt bättre"
– Nu hade hon dessutom passande förutsättningar då hon trivs på distansen och även med autostart, tillade han. 
Bollnäs inledde på lunchen av avslutade även densamma genom Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt som tog karriärens första seger tillsammans med Ulf Eriksson. 
– Han har långsamt blivit bättre så vi får hoppas att han fortsätter den trenden, menade Ulf efter segern på 1.18,5/2 140 meter. 
Broder Peter fick slutligen avrunda dagen genom att leda från start till mål med egentränade True Blood Pellini som likt Jeppas Qurt tog första segern. 

MATS PERSSON

Lira nästa gång: Wallbase (2) spurtade piggt bakom Big Tuna när han sent om sider fick chansen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.