Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Staro Fighter har kämpat sig tillbaka

SUNDSVALL. I vintras gjorde skadedrabbade Staro Fighter comeback efter dubbla hovbensfrakturer. Då hade han varit ifrån tävling i över två år. På torsdagslunchen var han en vinnare igen.

Publicerad:

 

I ett amatör och ungdomslopp lotsades han till seger av Lars Nylander, som även tränar 9-åringen.
– Det blev ett väldigt konstigt lopp, menade Lars som blev utsvarad när han var på väg framåt och inledningsvis fick en dryg väg.
– Men jag blev nöjd när jag kom ned i rygg på ledaren och i sista sväng såg jag att vi skulle få luckan och visste att han alltid biter i när han blir utan rygg, fortsatte Lars efter att han växlat ned ledaren sista hundra.
En häst med "extra allt" är Martin Lundahls Pyrmo som avrundade V4-omgången sedan han fått överta ledningen dryga varvet kvar och vann sedan enkelt via 1.25,7 sista tusen.
– Det är en häst med enorm kapacitet, menade Martin om 4-åringen som ifjol var med och tampades mot Tand Kraft och gänget vid ett flertal tillfällen.
– Nu känns det som att han utvecklats under vintern och det var inte utsålt i mål, fortsatte Martin efter segern på 1.28,1/2 160 meter.
Hemmahästen Strong Will inledde på V4 tillsammans med Ulf Eriksson som hängde med bakom en hårddragande ledaren och avgjorde när han fick chansen inne på upploppet.
– Jag tänkte på sista bortre att tröttnar ledaren blir vi fast, men denne höll farten samtidigt som hästen utvändigt tröttnade, så 300 kvar fick jag upp hoppet, sade Ulf efter segern på 1.13,9/1 640 meter.
Olle Alséns formstall fick bra utdelning i V4-3 där Olle själv vann med Maison Plage samtidigt som hästens halvbror Dark Surprise blev fyra.
– Vi hade bakspår på tillägg, men lyckades krångla oss ut på sista bortre och sedan var det lugnt, sade Olle efter hästens första seger i 27:e starten.
Auktionsdyringen Björlifant gjorde sedan det som förväntades av honom i debuten. Jan-Olov Persson ropade in honom till Mellby Gård för över 400 000 kr och han löste debuten på 1.33,9/2 160 meter utan att förta sig.
– Det är en fin häst som jag hoppas ska kunna vara med i årgångsloppen senare i år, sade Persson.
– Mellby Gård har tre hästar hos mig nu och det är roligt att de satsar även på kallblod, fortsatte Persson.
Två andra fina debutanter var Per Linderoth-tränade Elin America och Erik Lindegrens Perfect Time.
3-årige Elin America rundade ledaren halvvarvet från mål och försvann sedan till en överlägsen seger på 1.17,8/2 140 meter.
Ett år äldre Perfect Time övertog ledningen 1 200 kvar och höll sedan säkert undan på 1.18,9/2 140 meter. From Above Valacken har i Union Highness samma mamma som bland andra Time Machine och Camilla Highness.
Lena Fritz vann dagens mest överlägsna seger när hon i montéloppet ledde från start till mål med Per Anders Näslund-tränade Macbeth Broline. Segertiden blev fina 1.14,8/1 640 meter.
– Han fick springa på lite själv, menade Lena.
Smått överlägsen var även Tilda Gottås Aramis Hornline för Jessica Sidbäck i P21-loppet, inte i meter räknat, men då hade han dessutom haft galopp på vägen och en riktigt dryg sista kurvan
– Det är en jättebra häst som haft lite problem med travet, förklarade Jessica som även kört honom tidigare.

Lira nästa gång: Jade Zon (6) fick inget lätt lopp i debuten med hästar i vägen och dryga spår, men hon fullföljde strålande via 1.16,7/1 600 meter och blir spännande från ett bra spår i nästa start.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.