Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stella Newmen runt om

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Stella Newmen. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Flemming Jensen reste till Halmstad med en häst från stallet – Stella Newmen. Efter att ha övertagit ledningen i utgången av första sväng kontrollerade stoet händelserna fullt ut.

Publicerad:

2019 har börjat på bästa sätt för Flemming Jensens Stella Newmen (e. Symphonic Hanover) och på söndagen ordnade det sjuåriga stoet sin andra raka seger.

I utgången av första sväng övertog ekipaget ledningen och i den positionen hade man full kontroll på händelserna. Första kilometern gick efter, för klassen behagliga 1.15,8, och Stella Newmen kom till sist i mål på 1.14,1a/1640 meter efter en rask avslutning.
– Hon fick ett fint lopp som jag  hoppades. Vi nådde ledningen och hon fick gå i sitt eget tempo. Jag gjorde vad jag kunde för att hitta ut från innerspåret och det var inga problem. Hästen kan vara lite väl ambitiös när hon kommer först, men denna gång var hon lugn och kändes väldigt bra under vägen. Jag behövde inte dra tussarna på henne, sade Flemming Jensen.

Det här var Stella Newmens tolfte seger i 39:e framträdandet på banan och hon har totalt sprungit in 880.720 kronor.
– Tanken är att hon ska få starta på hela säsongen. Hon har inte gjort allt för många starter hittills under karriären och min förhoppning är att hon ska kunna tävla mer regelbundet i år.

Roger Persson-tränade Västerbo Exact såg ut att ha segern klar när han svängde in på upploppet i klar ledning, men med kort bit kvar till mål tappade åttaåringen aktionen och övergick i galopp. I stället var det Olle Rols och Legend Brodde (e. Credit Winner) som gjorde upp och det var den sistnämnde som var starkast till slut.

Legend Brodde kom i mål på 1.14,9a/2140 meter och kördes till seger av Kevin Oscarsson.
Vi var chanslösa på ledningen så då var det rygg på ledaren och köra för andrapriset som gällde. Jag trodde att vi skulle slicka sargen hela vägen in i mål, men så såg jag att Thomas ryckt tussarna på ledaren samtidigt som Peter såg ut att ha mycket krafter kvar utvändigt och därför valde jag att gå ut ett spår. Jag kände ett tag att det var fel beslut, men det blev rätt, sade Kevin Oscarsson.

Andra raka segern ordnade Ulf Borekull-tränade Alicia Bore (e. Rite On Line) tillsammans med Peter Untersteiner. Ekipaget fick en trivsam resa i mestadels andra utvändigt och när loppet skulle till att avgöras hade det sexåriga stoet mest med krafter kvar. Alicia Bore gick undan till seger med flera längder på 1.14,1a/1640 meter.
– Hon brukar rusa i ledningen, men idag hade vi bakspår och hon höll sig väldigt lugn i rygg. Hon visade sig vara lika bra även bakifrån. Det kändes bra när vi gick på och hon tog i när hon skulle. Hon kom i mål i fin stil, sade Peter Untersteiner. 

Peter Untersteiner noterades för två kusksegrar. Han vann även med Ulrika Sörensen-tränade fyraårige valacken Marcel P. (e. Timoko). Han kom i mål på 1.18,9/2140 meter och tog sin första seger i karriärens åttonde start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.