Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H har en stortalang

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Musique d'Inverne vid tidigare seger tillsammans med Erik Adielsson. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Stig H Johansson ser ut att ha tagit fram en ny talang.
Under fredagen imponerade Musique d'Inverne i Lindesberg.

Publicerad:

Treåriga stoet Musique d´Inverne vann på fredagskvällen sin fjärde raka seger och är alltjämt obesegrad. Denna gång var det Örjan Kihlström som fick äran att ratta Stig H Johanssons talang. Stoet tog ledningen utan att Örjan körde på henne och sedan joggade hon 1.14,7 sista varvet. Man hörde i segerintervjun att Kihlström gillade henne, det är lätt att förstå. 
I henne har Stig H en häst för de stora loppen redan under detta år.
– Det här var en jättemysig häst att köra, jag hade en trevlig åktur. Jag var på aktionen när hon såldes och gillade hästen redan då, jag har sedan sett henne i alla starter. Vi fick bestämma i ledningen, men hon vann med mycket krafter kvar och fick bestämma det mesta på egen hand i loppet. Det är inte så många som vinner fyra raka segrar numera, det är bra gjort av henne att klara av det, sade Örjan Kihlström efteråt. 

Wellino tillbaka som en vinnare

Högkapable Wellino Avenue hade inte startat sedan V75-seger på Färjestad i september ifjol. Hästen har haft känning i sitt gaffelband och hade bara gått två rejäla 1.19 jobb hemma på Magnus Jakobssons gård inför comebacken. Magnus gasade rejält bakom bilen och Troels Andersen valde välvilligt att släppa ifrån sig kommandot med Unexpected. Jakobsson drog upp tempot hela sista varvet och segern blev överlägsen i avslappnad stil före bra avslutande Hawk Cliff. 

Sjuåringen travade 1.12,9 sista varvet och det gjorde han lite i sömnen som det såg ut. Berne Gustafssons travare har nu gått i ledningen sju gånger och är alltjämt obesegrad i den positionen. Hoppas sjuåringen kan hålla ihop då finns lätta pengar att tjäna för denne rejäle sort. 
– Han var väl loj i dag, han brukar annars vilja ligga på lite när han kommer till spets. Om hästen är fräsch så är han mycket bra, det finns riktigt fin utveckling i honom om han kan hålla ihop. Han kändes fin i kväll och detta är en häst man blir glad över att köra, sade Magnus Jakobsson.

Lira nästa gång: Hawk Cliff värmde bra inför starten i Eskistuna och denna gång spurtade hästen storstilat in som tvåa bakom Wellino Avenue. Sexåringen vinner lopp när som helst… 

Fredagens vinnare på Fornaboda 15 juni. 
Lopp 1: Attaboy (e. Chocolatier) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 2: Global Winner (e. S.J´s Caviar) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 3: Musique d´Invrene (e. Un Mec d´Heripre) Örjan Kihlström (Stig H Johansson) 
Lopp 4: Faye Bros (e. Explosive Matter) Kim Eriksson (Timo Nurmos) 
Lopp 5: Nordby Fröy (e. Dotterud Teddy) Jan Roar Mjölneröd (Jan Roar Mjölneröd)
Lopp 6: Fancy Nancy (e. Yankee Glide) Anders Eriksson (Stig H Johansson) 
Lopp 7: Draft One (e. Nu Pagadi) Kent Knutsson (Kent Knutsson) 
Lopp 8: Urban Kronos (e. Muscle Hill) Örjan Kihlström (Roger Walmann) 
Lopp 9: Wellino Avenue (e. Wellino Boko) Magnus Jakobsson (Berne Gustafsson) 
Lopp 10: Waikiki Silvio (e. Varenne) Björn Goop (Björn Goop) 
Lopp 11: Hall Of Fame Zon (e. Love You) Björn Goop (Sören Ohlzon)

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.