Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnblomster glänste på Dannero

Foto: Christer Norin/ALN
Stjärnblomster har inlett karriären med två raka segrar för sin tränare Jan-Olov Persson. Här syns hon i samband med sitt kval i höstas på Bolllnäs. Foto: Christer Norin/ALN

Stjärnblomster var den lysande stjärnan i det kallblodiga treårsloppet på Dannero under söndagen. Ett jämnt 31-tempo loppet igenom banade väg för en överlägsen seger.

Publicerad:

 J-O Persson fick rygg på Zicolina med varvet kvar och när attacken sattes in 500 meter från mål svarade Zicolina med galopp. Stjärnblomster (e. B.W. Modde) kom hem på 31,8 över full distans och är förstås något för de stora årgångsloppen under året.
– Hästen har visat en god uppfattning under den två körda loppen, säger J-O Persson. Om det sedan är något som duger i de stora loppen får vi återkomma till!

Mamman Järvsö Blomster vann ju sto-SM så sent som ifjol vilket gör det här löftet än mer intressant.

Order By Keeper (e. Credit Winner) med 1,5 miljoner på kontot, tar nu ny sats hos Håkan Skoglund. Den här sjuåringen tog pliktskyldigast hem snabbloppet som innehöll sex miljonärer. Efter tre omstartar lyckades Order By Keeper ta emot startkatapulten Leo On Line och där avgjordes till stora delar loppet. Order By Keeper avslutade med en 14 runda. I ett lopp där bl.a. Labero Broline galopperade.
– Order By Keeper höll sig lugn trots många omstarter och det var också en del i den här framgången, förklarade Håkan Skoglund.

Cameron Dream (e. Syrinxian) tog andra raka segern vid banan. Martin P. Djuse tränar och kör och den här vinnaren satt tidigt utvändigt ledaren. Gled ifrån obesvärat till slut och kom hem på 15,2. Djuse som förresten har det vinstrikaste träningsstallet efter tre körda tävlingsdagar på ådalsbanan.

Aldorassa (e. Pine Chip) avlade maiden i sin nionde start i karriären. Per Linderoth managerar och femåringen bestämde precis allt från start till mål.
– Jag körde 15,5 sista varvet och det var aldrig någon fara till slut, tyckte Linderoth som också berättade att hästen inte visar något i träning. En löphäst med andra ord.
Epicus fick serverat från vinnarhålet och tog andra platsen.

Quick One (e. Glidemaster) tog sin andra årsseger för Ulf Eriksson. Ekipaget gled till ledningen med lite tur (Action Stations galopperade i spetsstriden) och även om det såg ut som stumma ben inne på upploppet var det aldrig någon fara. Skorycket bak kan vara en del av förklaringen. Victor Ruda följde med anfall i tredje spår varvet från mål. Höll farten väl och står snart på tur för seger.

Helsyskonen Blås Undan och Trippa Undan var etta respektive trea i montéloppet. Blås Undan (e. Lome Kongen) fick ett vilsamt lopp i rygg och när luckan kom 500 meter kvar bet det bra. Storasyster Trippa Undan fick ge sig först och sedan svarade vinnaren ut en bra avslutande Tyri Balder.

Kövras So Far (e. Farifant) fick utstå en del tryck på vägen när han nådde ledningen efter knappa 300 meters körning. Den här treåringen visade gott gry och fick nu segern i sin andra start i karriären. Per-Erik Harr tränar.
– Jag tog en safety start från andra spåret men väl i ledningen var det inga problem. Lite flegmatisk men väldigt trevlig att köra, sammanfattade körande Stefan Edin.

Robert Skoglund körde offensivt med sin Kometen (e. Järvsöfaks) och kunde rätt tidigt överta ledningen. Detta samtidigt som spelfavoriten Våffelprinsen hamnade i femte par invändigt. Denne gled ut i ett andra i sista sväng men fick inte aktionen att stämma och det blev sedan för långt fram till vinnande Kometen.

Travdagen avslutades med att Vira Wircon W.F. vann för Ove A Lindqvist. Detta trots en galopp under det inledande varvet. Trötta hästar till slut där ändå Solängethästen visade bra tåga.

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.