Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succéparet slog till igen

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Emila Leo och Oskar Kylin Blom. Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Rubriken känns kanske lite löpsedel. Men vadå, det är ju sant. Emilia Leo och Oskar Kylin Blom kan se tillbaka på en sommar som de kanske aldrig kommer att få uppleva igen. 

Publicerad:

De har dessutom skaffat sig en trevlig vana på sistone och det är att vinna minst ett lopp var under varje tävlingsdag. På tisdagskvällen var det tredje tävlingsdagen i rad de kunde vända hem med var sin seger. För Emilias del var det i montéloppet bakom Lars Wikström-tränade Navahoo som hon lyckades få runt felfritt, vilket oftast har varit problemet.
– Vet inte varför han galopperat och det kommer oftast omotiverat, men jag skulle hålla honom på bettet och nu lyckades det, konstaterade Emilia.
– Får han bara lite självförtroende kommer det bli en bra montéhäst, fortsatte hon efter årets 41:a seger.

Lika många segrar ståtar sambon Oskar med sedan han satt dit en straffspark i form av Jörgen Westholm-tränade African Coast. I vart fall om man skall tro Oskar själv.
– Jörgen lovade att det var klart på förhand när han ringde och sa att jag skulle få köra en bra häst på tisdag.
– Det skulle bli jänkarvagn och rycktussar för första gången och ”skulle jag hamna i dödens var det bara att köra, för jag vill veta vad det är för häst”, menade han.

Nu var det kanske inte så klart, för det var med ett nödrop som han klarade sig undan från att bli nedsprejad av Happy Romeo.
– Jag trodde att vi förlorat, erkände han.

Tillmansduellen var annars kvällens begivenhet. En kuskmatch där proffs och amatörer möts i en final efter två försök. Efter försöken konstaterade Fredrik Sikberg att lotten kommer att avgöra i finalen sedan både han och Claes Sjöström vunnit från ledningen med Mikado Amok respektive Sebastian Hall.
– Får Claes innerspår med Sebastian Hall blir det svårt för oss, för den tar vi oss inte förbi. Får vi innerspår blir det svårt för Claes.

Så rätt han fick. Fredrik fick innerspåret med Lars-Göran Söderberg-tränade Mikado Amok och ledde från start till mål med Sebastian Hall som tapper men chanslös tvåa på utsidan.
– Nu blir man lite sugen igen, menade Fredrik som för många är känd som kusk bakom Stamping, men som nu lagt travet lite åt sidan efter att ha varit såväl proffstränare som hovslagare.

Lira nästa gång: Zicolina (lopp 8) är inte den modigaste sista biten och galopperade nu i ledningen kort före mål, men fartmässigt är det inte många som tar henne i den klassen.

Alla vinnare på Bollnästravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Neon Tabac (e. Titan Tabac) Robert Wilhelmsson (Robert Wilhelmsson)
Lopp 2: Navahoo (e. Love You) Emilia Leo (Lars Wikström)
Lopp 3: Ängspilen (e. Nordli Svarten) Susanne Österberg (Robert Wilhelmsson)
Lopp 4: Sebastian Hall (e. Nu Pagadi) Claes Sjöström (Claes Sjöström)
Lopp 5: Mikado Amok (e. Orlando Vici) Fredrik Sikberg (Lars-Göran Söderberg)
Lopp 6: Järvsö Fux (e. B.W.Modde) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 7: African Coast (e. Zola Boko) Oskar Kylin Blom (Jörgen Westholm)
Lopp 8: Minessa (e. Järvsöfaks) Kenth Åkerlund (Örjan Hafstad)
Lopp 9: Mikado Amok (e. Orlando Vici) Fredrik Sikberg (Lars-Göran Söderberg)

– Mats Persson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.