Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sugar Daddy mot toppformen

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Sugar Daddy vid en tidigare seger. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Magnus Träffs Sugar Daddy närmar sig toppformen. Under måndagens lunchtävlingar i Gävle kom andra årssegern.
– Det kändes klart redan i sista sväng, sade Kaj Widell.

Publicerad:

Från springspår hoppades både Kaj Widell och Magnus Träff på ledningen hela vägen med Sugar Daddy (e. Going Kronos). Man fick dock nöja sig med tredje utvändigt, men trots utebliven tätkänning från start var den sjuårige valacken omutlig. 

Drygt 700 meter från mål avancerade Kaj Widell via tredjespår och runt sista sväng kopplade man enkelt grepp om ledande Comte du Pommeau. För Sugar Daddys del var det 17:e segern i karriären.
– Jag var inne på att köra rejält från start, men vi kom inte bra iväg. Vi fick en bra resa ändå i tredjepar utvändigt och vann till sist väldigt enkelt. Hästen känns hela tiden bättre och bättre samtidigt som det var enklare emot nu mot senast. Det var bra för hästens självförtroende och segern kändes klar redan i sista sväng, sade Kaj Widell.

Magnus Träff går mot sitt fjärde raka år med en segerprocent på 20 eller mer. Det här var stallet nionde årsseger.
– Hästarna har kommit igång senare i år mot tidigare, men nu börjar det röra på sig ordentligt igen, sade Magnus Träff.

Det blev dubbla segrar för Kaj Widell denna måndag. Han skötte tömföringen bakom Pär P Johansson-tränade Triton Pride (e. Triton Sund) som noterades för karriärens första seger i den 22:a starten.

Fantasy In gick ned i klass

Svante Båths Fantasy In (e. Chocolatier) har varit ute mot absolut tuffast motstånd många gånger. Så sent som för två starter sedan var fyraåringen tvåa i Drottning Silvias Pokal på Åby. Nu var motståndet av annan kaliber och tillsammans med Ulf Ohlsson rundade hon till enkel seger på 1.15,6/2680 meter. Fantasy In var för första gången ute över lång distans.
– Distansen var inga som helst problem. Vi satt inte allt för långt bak under loppet och jag kunde gå så sent som 700 meter kvar. Jag tycker att det är en bra häst, men självklart var det enklare emot för henne denna gång mot innan, sade Ulf Ohlsson.

Lira nästa gång: Accolade (lopp 6) galopperade bort mycket i starten, men återkom starkt och gick med full fart över mål.

Måndagens vinnare på Gävletravet:
Lopp 1: Sugar Daddy (e. Going Kronos) Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 2: Triton Pride (e. Triton Sund) Kaj Widell (Pär P Johansson)
Lopp 3: Fantasy In (e. Chocolatier) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 4: R.K.Rapida (e. Quite Easy U.S.) Tomas Pettersson (Jenni H Åsberg)
Lopp 5: Sör Tinder (e. Idenors Tindex) Rose-Marie Söderlund (Rose-Marie Söderlund)
Lopp 6: Global Upset (e. S.J.'s Caviar) Ulf Eriksson (Henrik Larsson)
Lopp 7: Fjäll Humlan (e. Eder) Stefan Erlandsson (Filip Raihle)
Lopp 8: El Faro (e. Adrian Chip) Jan-Olov Åberg (Nils-Georg Öhlin)

JOHAN BERGMAN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.