Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superinsats av Volontary Simplcty - "Gråtfärdig"

Foto: Daniel Larsson/Kanal 75
Volontary Simplcty i ett tidigare lopp. Foto: Daniel Larsson/Kanal 75

Det åttaåriga stoet Volontary Simplcty stod för en ruggig insats på Åbytravet under torsdagen. Trots att hon fick öppna första varvet efter 1.10,6 hade hon orken att stå emot konkurrenterna den sista biten.

Publicerad:

Volontary Simplcty (e. Cantab Hall) stod för en mäktig insats när hon segrade för Peter Ingves under torsdagen. Peter Ingves sände till ledningen per omgående och efter stygg press under vägen öppnade hon första varvet efter snabba 1.10,6. Trots det tuffa tempot hade hon modet att hålla undan hela vägen och passerade till sist mållinjen efter 1.12,3a/1640 meter.
– Jag är gråtfärdig. Det är så grymt jobbat av hästen och hon kommer hela tiden tillbaka. Jag var nästan på väg ned till stallet när jag hörde varvspasseringen, men hon var kaxig och svarade ut dem. Det värmer i kroppen. Hon är så välförtjänt den här segern så det finns och hon kommer att lägga skorna på hyllan snart, säger tränaren och ägaren Marcus Jönsson.

I segersulkyn satt Peter Ingves.
– Vi fick lugna ned oss lite på bortre långsidan och det kanske räddade oss. De kom närmare över upploppet, men de kom aldrig förbi. Jag försökte samla upp hästen runt sista sväng och hon tog tag i grejerna då. Det är en riktigt fin häst och hon har en grymt fin karriär bakom sig.

Det här var Volontary Simplctys första seger sedan i juni förra året.

Om en knapp månad byter Jennifer L Oscarsson arbetsgivare från Veijo Heiskanen till Svante Båth. Under torsdagen tog hon en övertygande seger med Barack la Marc (e. Great Challenger) som ledde varje meter på Åbytravet. Ekipaget inledde med att orsaka en omstart, men i den giltiga starten höll man uppe ledningen och vann sedan betryggande efter att ha ökat tempot under vägen. Det här var hästens tredje raka seger och han har vunnit fem av sex segrar under sadel.
– Han är bra under sadel och det var det ingen som trodde för ett år sedan... Redan för två år sedan när jag började hos Veijo så sa han till mig att det här är din montéhäst och han hade rätt som vanligt. Hästen är trång i gången och monté passar honom. Han fick trava in sig den första biten och sedan bara öka under vägen. Hästen är väldigt stark och det var bara att dra musten ur de andra. Det var kräm kvar över mål, sade Jennifer L Oscarsson.

Lira nästa gång: So Sassy Face (lopp 6) strulade det ordenligt för i sista sväng och stod nästan blickstill en bit, trots det hittade hon rytmen igen och sköt till starkt till andraplatsen.

Alla vinnare på Åbytravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Global Under Cover (e. Yankee Glide) Carl Johan Jepson (Björn Goop)
Lopp 2: Venere di Azzurra (e. Muscle Hill) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
Lopp 3: Padron Kloster (e. Andover Andover) Peter Untersteiner (Göran Kristiansson)
Lopp 4: Zoko Lane (e. Zola Boko) Stefan Persson (Roger Persson)
Lopp 5: Barack la Marc (e. Great Challenger) Jennifer L Oscarsson (Veijo Heiskanen)
Lopp 6: Apple Rose (e. Turbo Sund) Mikael J Andersson (Eric Martinsson)
Lopp 7: Toutou (e. Muscle Hill) Lutfi Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
Lopp 8: Global Upper Style (e. S.J.'s Caviar) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 9: Volontary Simplcty (e. Cantab Hall) Peter Ingves (Marcus Jönsson)
Lopp 10: Global Raceway (e. Muscle Hill) Stefan Persson (Helén Blomberg)
Lopp 11: Georgia (e. Dream Vacation) Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.