Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskt rekord av Illuminati

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Joakim Lövgrens Illuminati satte svenskt rekord på tisdagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

1.12,6 över full väg gav inte bara en imponerande seger. Det innebar också svenskt rekord av fyraårige Ready Cash-sonen Illuminati.
– I dag var det show, sade Joakim Lövgren när han mötte upp i vinnarcirkeln efter segern.

Publicerad:

Efter ett lopp i ryggar gav hemmatränaren sin häst anfallsorder på sista bortre långsidan. Då bet det bra och ett segergrepp var tidigt kopplat. 
– Så här borde det ju alltid vara, att man har allt kvar i linorna när man svänger in på upploppet.

Men det har inte varit en spikrak väg till vinnarcirkeln. 
– Nej, långtifrån!
– Vi har fått ha mycket tålamod och då inte minst ägaren Tord Olsson. Men han är 100 meter bättre nu än när vi började och efter att han spurtat som ett jehu i sin senaste start på Åby så förstod jag att han var på rätt väg. Denna kväll gick han ner i klass och det ska bli jättekul att följa honom framöver. 

Joakim Lövgren hade redan dessförinnan satt dit en annan lovande häst, detta i form av Xanthis De Roi (e. Un Mec d'Heripre) som följde upp en andraplats i debuten med en enkel seger. 
– Vi köpte honom på aktion för hans utseende och det kan visa sig ha varit ett lyckat köp. Han lärde sig av omstarten och väl i loppet grejade han även när ledaren galopperade varpå jag fick flytta ut honom ett spår på sista långsidan, sade Lövgren efter att ha avgjort fram till en enkel seger från mestadels rygg ledaren.

Som om det inte vore nog med en dubbel. Hemmatränaren avslutade kvällen genom att leda runt om tillsammans med Dream Of Nature (e. Dream Vacation). 
– Han svarar bra på häst och det är inte helt överraskande att han tagit båda sina segrar från ledningen, sade Lövgren. 

Fjärde raka i ny regi

Helena Burman selade ut Dolan Spring (e. Muscle Hill) för fjärde gången och det slutade liksom tidigare med seger. Från ledningen svarade han sina konkurrenter på ett föredömligt sätt. 
– Han gör inte mer än vad som behövs, men svarar på häst och det fanns säkert en hel del krafter kvar, sade Stefan Söderkvist.

Fortsättningen? 
– Vi siktar närmast mot ett lopp i bronsdivisionen i Halmstad 4 november, klargjorde Helena Burman.  

Ledningen guld värd

Kvällen inleddes med tre raka spetsvinnare. Först i form av Zlatan Knick (e. Going Kronos) och därefter Setauket (e. Cantab Hall) och Dynamite Light (e. Going Kronos). Vad gäller Dynamite Light så valde Adrian att köra i ledningen även om det inte är den optimala positionen för hans häst. 
– Han är snabb ut och över den korta distansen var det trots allt läge att testa där, sade Adrian Kolgjini. 

Christoffer Eriksson satte alltså dit Zlatan Knick från samma position. Segern innebär att de två senaste årens kuskchampion ännu har sju segrar upp till Peter Untersteiner för att bärga ännu en titel. Och detta med tolv tävlingsdagar kvar. 

Även Marcus Lindgren var nöjd med sin Setauket.
- En häst med exceptionellt fin extreriör. Det har strulat en del och vi tappade nästan ett år, men ägarna har haft tålamod, sade Marcus Lindgren som också konstaterade att han så här långt är väldigt nöjd med årets resultat.

Kvar att redovisa är Queen Of Sand (e. Maharajah) som kördes på ett föredömligt sätt av Christian Cracchiolo varpå fyraåringen avgjorde på ett enkelt sätt.

Kvällens vinnare på Jägersro: 
Zlatan Knick (e. Going Kronos) - Christoffer Eriksson.
Setauket (e. Cantab Hall) - Marcus Lindgren.
Dynamite Light (e. Going Kronos) - Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini). 
Xanthis De Roi (e. Un Mec d´Heripre (Joakim Lövgren). 
Queen Of Sand (e. Maharajah) - Christian Cracchiolo (Camilla Jonasson). 
Illuminati (e. Ready Cash) - Joakim Lövgren. 
Dolan Spring (e. Muscle Hill) - Stefan Söderkvist (Helena Burman). 
Dream Of Nature (e. Dream Vacation) - Joakim Lövgren. 

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.