Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tangen Haap mot Elitkampen

Foto: Leif Norberg/ALN
Tangen Haap vann dagens kallblodslopp före Smedsbo Faksen och Hulte Magnus. Foto: Leif Norberg/ALN

Björn Karlsson ville ha ett besked av Taangen Haap om han var i form för Elitkampen - och vilket svar han fick!
– Det ska inte gå idag, menade Björn.

Publicerad:

– Han galopperade bort 60-80 meter och det är inte dåliga hästar han slår. När han är så här bra kan jag inte annat än att anmäla till Elitkampen, avslutade Björn.

V4-omgången fick en lite oväntat inledning då Svante Ericsson satt i spets med tilläggsstartande Aĺs Winnermede efter 650 meter sedan både Sugar Daddy och Come Back sinkats med galopp. Sedan var 6-åringen inte att tala med via 1.12,5 sista tusen.
– Det var skönt för honom att få känna sig lite mallig, han har varit ute i hårda gäng hela tiden, menade Svante.

John Östman parkerade tidigt Mats Bucht-tränade U.Boat utvändigt ledaren och var nöjd med den positionen, men inte alls lika tillfreds när han kort senare blev släppt till spets.
– Nej, han är trög och känns väldigt fin utvändigt. När jag kom till ledningen hade jag inget att köra med, sade Östman som trots allt vann loppet på 1.17,2/2 140 meter.

Spetsseger blev det även i V4-avslutningen där Ulf Eriksson fick köra en bit för att komma till tät med Carina Sedins Quick One, men väl där höll undan säkert på 1.14,8/1 640 meter.
– Han har varit trögare tidigare så han börjar komma i form nu, menade Ulf som kört hästen vid samtliga tre årssegrar.

Ulf vann även ett V5-lopp med Nina Jonssons 3-åring Myrs Hera som var överlägsen via en slutrunda strax under 1.30.
– Det är helt klart en jättebra talang, menade Ulf.

V5-omgången inleddes med en dubbel till Bergsåkersamatören Anders Nilsson då Kjell Svanstedt vann med Karlängs Linda före lillasystern Karlängs Lill. Anders Nilsson är för övrigt modiga 79 år men slår inte Åke Ahlinder, vars Min Pärlemor var trea i samma lopp. Åke fyller 82 år till hösten.

Andra raka segern blev det för Stig Perssons Avantis Red Witch. Tomas Pettersson satt i sulkyn bakom den 4-åriga fuxen som kom tillbaka efter dubbla inledande galopper.

Andra årssegern blev det för Texas Killer Zenz och den här gången satt tränaren Mathias Andersson själv i sulkyn.

Jan-Olov Persson fick avsluta dagen bakom Våffelprinsen som ledde från start till mål och tog fjärde årssegern.
– Han har fin härstamning och har utvecklats bra sedan han kom till oss, sade Persson.

Nästa gång..

Sugar Daddy (1) och Doctor Doxey Zenz (4) var två av hästarna som inte fick det att fungera på en för dagen väldigt lös bana, men som såg bra ut för övrigt.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.