Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tangen Haap vann duellen

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

HUDIKSVALL. Ett riktigt bra kallblodslopp tilldrog sig det största intresset vid Hagmyrens söndagstävlingar.

Publicerad:

Favoritskapet delades mellan Tangen Haap och Smedsbo Faksen och det var även mellan dessa båda som striden stod sista varvet sedan Ulf Ohlsson tagit ett tidigt initiativ och fått med sig Tangen Haap i avancemanget.
– Han var riktigt på tårna idag och jag kunde inte inte hålla kvar honom, förklarade Björn som resten av loppet fick hålla tillgodo med positionen utvändigt ledande Smedsbo Faksen.
– Men 400 kvar tyckte jag att jag hade starkaste hästen och sedan var det bara att måtta in det lite snyggt, fortsatte Björn efter segern på 1.24,1/2 160 meter.
Solänget-kollegan Susanne Osterling vann montéloppet med Marlene Näslunds Christian Palema efter att tidigt tagit hand om ledningen. Favoriten Mr Big Sox galopperade kort och fick sedan hålla tillgodo med positionen utvändigt vinnaren.
Ove A Lindqvist gav Husnäs Elving marschorder på sista bortre i V5-inledningen och efter att ha övertagit ledningen vid ingången till sista sväng höll han säkert undan och vann på nya rekordet 1.28,5/2 180 meter. Äger och tränar gör Dannero-amatören Håkan Norman.
– Jag har kört Bonaldo och vet att han är stark men inte tål tempoväxlingar så jag tog chansen, förklarade Lindqvist som även fick hoppa upp bakom Olle Alsén-tränade Dark Surprise och ledde från start till mål. Det var för övrigt hästens 49:e start och första seger. Tiden blev 1.16,7/2 140 meter.
I ett lärlingslopp kördes det stafett framme i täten. Sofia Frilén smög med där bakom med Krister Jakobsson-tränade Triton´s Angel och avgjorde säkert när luckan kom.
– Jag fick order att köra ett snällt lopp och det blev helt perfekt, sade Sofia.
Ulf Ohlsson fastställde V5-utdelningen med Rune Holmén-tränade Alba Dove efter att tidigt kört sig till ledningen.
– Skönt med en seger efter tre andraplatser, kommenterade Ohlsson.
Det var en hel del framgångar för Dannero och Solänget den här dagen och en riktigt bra prestation svarade Lars-Åke Ericssons Tangen Scott för när han tog första segern i karriären.
Långt ute i banan kunde han avgöra odriven på nya rekordet 1.28,2/1 660 meter.
– Jag hade fullt upp med att hålla i, han var väldigt pigg, förklarade Ericsson.
Inledningsvis var Jan-Olov Persson-tränade Tekno Eld (11 för tio) ute efter andra raka segern, men fick aldrig tag i ledande Kut Melvin som vann på 1.33,8/2 140 meter för Lars-Erik Karlsson.
Magnus A Djuse avslutade med Nils-Erik Svedins Benton som var väl förberedd i årsdebuten och höll undan efter tidig ledning.

Passas nästa gång: Kenson (4) fick gå flera speeder och kunde inte svara en smygkörd, men visade att formen är på topp.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.