Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tar man emot brukar det innebära självmord"

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Adrian Kolgjini var i huvudrollen på Jägersro i tisdags. Han belönades med 1000 kronor för rådigt ingripande bakom skenande Maggie Cash varpå han vann i överlägsen stil med Platon Face.
– Det fanns risk att Maggie Cash skulle slå varför jag hoppade av, men lyckligtvis höll jag kvar henne med ett lillfinger, sade Adrian Kolgjini. 

Publicerad:

Adrian är värd all beröm för sitt agerande och han visade än en gång prov på ruggig känsla. Bättre gick det bakom Platon Face (e. Raja Mirchi) som inte alltid gör det enkelt för sig, men denna kväll skötte femåringen sig på ett exemplariskt sätt. 
– Ja, det kan man verkligen säga - han är grym när han fungerar, sade Adrian Kolgjini.

Träningsrapporten gick i dur efter en tids tävlingsvila och som extra krydda gällde en jänkarvagn för första gången. Efter en inledning ute i spåren sände Adrian "programenligt" fram i dödens efter ett halvvarv och satte genast den ledande favoriten Diabo Sisu under press. 
– Tar man emot honom när han är i ordning så brukar det innebära självmord och det är ruggigt läcker att sitta bakom när han uppträder som ikväll. 

Diablo Sisu var slagen redan halvvarvet från mål och via 1.14 sista varvet blev segern hur enkel som helst och segertiden skrevs till 1.13,7a/2140 meter. 
– Han har enormt hög kapacitet för den klass som han befinner sig i, avslutade Adrian Kolgjini. 

Mera Kolgjini-tränat blev det när Håkan B Johansson satte dit Elsztain (e. R.C.Royalty) i ett amatörlopp. 
– Jag fick veta att det handlade om en stark häst och det skulle visa sig stämma. Jag kände mig trygg när jag satte mig i tredjespår, han avgjorde tidigt och jag kunde ha fortsatt ett varv till, sade Håkan B Johansson efter att ha finåkt fram till seger på 1.17,2a/2640 meter. 

Även stall Untersteiner vann dubbelt inom V5 och båda gångerna var det Peter själv som satt i bakom. Halmstadtränaren inledde med Starzinner (e. Credit Winner) som krossade allt från dödens. 
– Lövgren (Xlnt Conways Class) var tydlig med att han ville köra i ledningen och då fick vi snällt sätta oss utvändigt. Han hade tidigt avgjort och vann enkelt, sade Peter Untersteiner. 

Ett annat upplägg gällde för Arsenal (e. Muscle Hill) som ännu varvet från mål satt placerad som sista häst, men via en stark slutrunda hade han avgjorde i god tid före mållinjen. 
– Vi hade väldigt långt fram, men min häst kändes stark och när jag styrde på så närmast exploderade han, sade Peter Untersteiner.

Twin Peaks kompletterade på V5 tillsammans med sin tränare Ken Ecce, vilket innebar att utdelningen denna kväll stannade vid 1337 kronor. 

Vinnarna på Jägersro tisdagen 10 oktober: 
Mr Culpeper (e. Gift Kronos) - Johnny Takter (Marcus Lindgren). 
Springsteena (e. Infinitif) - Jörgen Sjunnesson (Nils-Göran Nilsson). 
Emblas Magi (e. Pastor Stephen) - Peter Ingves (Veijo Heiskanen).
Kungkurt (e. Olimede) - Henriette Larsen (Dan Widegren).
Starzinner (e. Credit Winner) - Peter Untersteiner.
Platon Face (e. Raja Mirchi) - Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini). 
Arsenal (e. Muscle Hill) - Peter Untersteiner. 
Elsztain (e. R.C.Royalty) - Håkan B Johansson (Lutfi Kolgjini). 
Twin Peaks (e. Daquet Rapide) - Ken Ecce.

Av: Anders Nilsson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.