Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Southwind Feji efter en V75-seger på Mantorp i november. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Ingen start sedan juli, men på måndagen äntrade Southwind Feji återigen tävlingsbanan. Och visst hon gjorde som hon brukar göra. Trots en resa i dödens vann Pär Hedbergs sto enkelt och dessutom på nytt banrekord.

Publicerad:

Redan efter ett halvvarv lämnade Mikael J Andersson andra par utvändigt och körde fram Southwind Feji (e. Muscle Hill) utvändigt om ledande M.T.James. Tätduon varvade på 1.12,4 innan Andersson skruvade upp farten på sista bortre långsidan. Ledaren gav sig i ingången till slutkurvan och ingen av köhästarna kunde heller hota Southwind Feji över upploppet.

Southwind Feji skar mållinjen på 1.12,1 över full väg – banrekord för äldre utländska ston – och vann med en och en halv längd före Red Team Rex. Starten var Southwind Fejis första på närmare tre månader, men någon ringrost gick inte skönja.
– Hon har det mesta den här hästen och i dag var hon jättefin. Det blev enkelt och vi hade kunnat köra lite fortare också om det hade behövts, sade Mikael J Andersson till Kanal 75 och påpekade att det börjar bli säsong för det femåriga stoet.
– Hon gick ju jättebra förra vintern och trivdes då. Håller hon sig bara hel och fräsch blir det nog åka av.

Tränaren Pär Hedberg var belåten med vad han såg från sidan. Belåten – och lite lättad.
– Det är alltid lite press, men hon var ruggigt bra. Bättre än jag trodde. Nu ska hon förhoppningsvis få starta på kontinuerligt och vara med i stoeliten framöver, sade Axevallatränaren till Kanal 75.

Segern var Southwind Fejis 19:e på 24 starter och var värd 50.000 kronor. Hon har hittills tjänat 1.275.000 kronor i karriären.

Flashing Boko överlägsen

Dagens snabbaste segertid travades under sadel. Flashing Boko nådde varvspasseringen efter 1.09,7 och höll sedan undan via 1.11,2a/1.640 meter. Christina A. Hande red sexåringen till segern som togs med fyra längders marginal till närmaste konkurrent.

Lira nästa gång: Efter två raka plumpar i Norge snyggade Finnskog Fokus till programraden med en pigg avslutning. Spurten räckte till en tredjeplats bakom Bilbo B.S. och Valle Mattis.

Måndagens vinnare på Färjestad:
Finii (e. Hellin Faxen) – Gunnar Austevoll (Linn-Anett Johansen).
Laza Magic (e. Judge Joe) – Josefine Ivehag (Mimmi Elfstrand).
Astronascente Zac (e. Ready Cash) – Björn Goop.
Southwind Feji (e. Muscle Hill) – Mikael J Andersson (Pär Hedberg).
Nosignatall (e. Nu Pagadi) – Andreas Andersson (Jonas Virén).
Flashing Boko (e. Ken Warkentin) – Christina A. Hande (Severin Aarskog).
Wir Ideal (e. Diesel Don) – Björn Goop.
Speedy Tilly (e. Up and Quick) – Mikael J Andersson.
Aisha Simoni (e. San Pellegrino) – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer).
Bilbo B.S. (e. Järvsöfaks) – Gunnar Austevoll (Mats Andersson).
Cendrillon (e. Weingartner) – Micael Lindblom (Åke Barkmark).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.