Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Harran Boko med sin tränare Conrad Lugauer. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Conrad Lugauers Harran Boko har hela tiden lovat mycket. Efter ett par månaders uppehåll gjorde han comeback i Kalmar – det blev en busenkel seger från ledningen.

Publicerad:

På bara ett par steg hade Conrad Lugauer avgjort spetsstriden med egentränade Harran Boko (e. Maharajah). Den fyraårige valacken inledde karriären lovande med fyra segrar på sex starter som treåring och även årets säsong började med ett besök i vinnarcirkeln. Harran Boko sågs som en häst för de större uppgifterna för de fyraåriga hästarna, men han har inte fått det att stämma och var, fram till fredagskvällen, borta från tävlingsbanan i drygt fyra månader.

Comebacksegern blev enkel. Harran Boko öppnade första 500 meterna efter 1.11,0 och fick sedan bestämma i egen fart framme i ledningen. Conrad Lugauer lättade på tömmarna över upploppet och Harran Boko stack undan till enkel seger på 1.14,6a/2140 meter. Segern var den sjunde i karriärens 14:e start.
– Han ska ha mycket beröm. Hästen gör det alldeles utmärkt från första till sista steget. Jag är jättenöjd med honom, sade Conrad Lugauer.

Trots dubbla tillägg hade Tomas Malmqvists Flying Fortuna (e. Muscles Yankee) inga som helst problem att runda till seger i ett lopp öppet för fyraåriga hästar. Varvet från mål hade Christoffer Eriksson placerat sin styrning först utvändigt om ledaren och hingsten kopplade enkelt greppet genom slutsvängen. Han gick sedan undan till karriärens fjärde seger på 1.14,8/2180 meter.

Åbytränaren Håkan E Johansson reste till Kalmar med två egentränade hästar och segrade med båda. Rocky Bear (e. Gift Kronos) var överlägsen när han noterades för andra raka segern. En överlägsen seger tog också stallkamraten Quite Solo (e. Quite Easy U.S.) som rundande konkurrenterna från bakspår. En seger som togs på 1.17,0a/2640 meter.

Lira nästa gång: M.B.S.Pretty Girl (lopp 1) galopperade bort många meter i ledningen, men reparerade storstilat och blev tvåa.

Alla vinnare från Kalmartravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Fiery Heart (e. Weingartner) Fredrik Persson (Fredrik Persson)
Lopp 2: Image Rapida (e. Dream Vacation) Hans Crebas (Christin Sjöström)
Lopp 3: Dancingqueendiablo (e. Andover Hall) Henriette Larsen (Peter Untersteiner)
Lopp 4: Flying Fortuna (e. Muscles Yankee) Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
Lopp 5: Roofie (e. Andover Hall) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
Lopp 6: Party Lane (e. Celebrity Secret) Roger Malmqvist (Roger Malmqvist)
Lopp 7: Pepper Broline (e. Celebrity Secret) Jesper Björling (Rikard Björling)
Lopp 8: Dokonjo (e. Thai Tanic) Mikael Å Linderoth (Mikael Å Linderoth)
Lopp 9: Harran Boko (e. Maharajah) Conrad Lugauer (Conrad Lugauer)
Lopp 10: Rocky Bear (e. Gift Kronos) Håkan E Johansson (Håkan E Johansson)
Lopp 11: Quite Solo (e. Quite Easy U.S.) Håkan E Johansson (Håkan E Johansson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.