Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timo Nurmos visade upp flera talanger i Örebro

Foto: Martin Langels/ALN
Danilo Brick fortsätter att imponera. På fredagen vann treåringen i Örebro. Foto: Martin Langels/ALN

Timo Nurmos hade tre hästar till start denna fina fredagskväll i Örebro, samtliga vann och Nurmos stall fortsätter att gå som tåget. Marrakesh och Danilo Brick är två treåringar som inlett sina karriärer mycket lovande, denna kväll imponerade Danilo Brick mest av dessa!

Publicerad:

Marrakesh vann i debuten från dödens på 1.15,7 med voltstart och lämnade ett häftigt intryck efter sig. På fredagskvällen lirades han till jättefavorit på V5-spelet och inledningsvis bakom bilen såg allt lugnt ut. 

Favoritspelarna fick dock svettas i första kurvan då det var nära galopp, Kontio stöttade hästen och stressade honom inte. Snyggt av Jorma som sedan körde honom i dödens, när han gav hästen anfallsorder på sista långsidan svepte han snyggt till spets på några steg. Han vann retfullt enkelt på 1.15,4 över medeldistans med autostart. Givetvis är detta en häst för framtiden, men det finns att slipa på…
– Det var lite nära galopp kort efter start, men han redde ut det på ett bra vis. Detta var bara andra starten och han vann på ett jättefint vis. Han kommer bara bli bättre och detta är en häst för finska Kriteriet, sade Jorma Kontio.

Ny seger för snackhästen

Danilo Brick har gjort tre starter och vunnit med bred marginal varje gång, detta kan mycket väl vara en av favoriterna i Kriteriet senare i höst. Första gången med autostart löste hästen perfekt, Jorma körde på säkerhet och han öppnade medel från spår två.

Kim Moberg spetsade med värste konkurrenten Arras Cando, omgående styrde finländaren fram med Danilo Brick. Bestämt körde han ”snackhästen” till spets och fick sedan styra som han ville där framme första varvet. Precis som vid segern på Fornaboda körde Jorma tufft sista rundan och återigen travade hästen 1.13,5 sista varvet på ett väldigt kraftfullt och vägvinnande sätt. Han är tuff och det driver enormt för honom, man hör att Jorma håller honom extra högt! 
– Detta är en mycket fin häst som har gjort allting rätt i sina tre starter. Jag tror han kan vara något för svenska Kriteriet, jag tog det lugnt från start och sedan körde jag framåt. Det här är en fin typ som jag verkligen gillar, sade Jorma.

Samma klass som hästarna ovan håller inte treåriga Global Vero, men hon gick undan säkert från ledningen via 1.14,6 sista varvet före bra avslutande Petunia. 

Mer Kontio i Hästägarpokalen! 

Hästägarpokalen är ett prestigefyllt lopp på Örebrotravet och det blev favoritseger i år. Bo E Nilsson visade upp sin kraftfulle Bo C. i bästa skick. Fyraåringen hade inte startat på två månader, men stegade undan från ledningen via 1.12,9 sista varvet och vann överlägset på nya rekordet 1.13,7 över medeldistans med voltstart. 

Nu väntar högst troligt Derbyuttagningar för hästen meddelade Nilsson efter loppet. Jorma satt bakom honom och tog i och med denna triumf sin fjärde seger för kvällen. För sin joggingtur fick Bo C. 60.000 kronor, fjolårets segrare i Hästägarpokalen Wollafur slutade trea. 

Lira nästa gång: Talos (5) avslutade väldigt fort som trea i ett taktiklopp. Vi gillade intrycket på treåringen som travade 1.12,5 sista halvvarvet trots att Kenneth Haugstad bara lät han sträcka ut sista 200 meterna. 

Fredagens vinnare från Örebrotravet:
Lopp 1: Belker (e. Scarlet Knight) Carl Johan Jepson (Sten O Jansson) 
Lopp 2: Global Vero (e. Self Possessed) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 3: View To A Kill (e. Ready Cash) Carl Johan Jepson (Morgan Ivarsson) 
Lopp 4: Marrakesh (e. Ready Cash) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 5: Danilo Brick (e. Orlando Vici) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 6: Final Dream (e. Royal Dream) Linda Sedström (Johan Sedström) 
Lopp 7: Bo C. (e. Maharajah) Jorma Kontio (Bo E Nilsson) 
Lopp 8: Ricke (e. Dream Vacation) Torbjörn S Johansson (Markus Hamberg) 
Lopp 9: Blue Snapper (e. Sam Bourbon) Sofia Adolfsson (Lars Järpedal) 
Lopp 10: Smilelikecrocodile (e. Super Photo Kosmos) Juhani Partanen (Juhani Partanen) 

MÅRTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.