Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog fjärde raka segern: ”Hon bara ökade farten”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jorma Kontio. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Timo Nurmos visade upp en talangfull treåring i Mantorp. Global Vintage vet fortfarande inte hur det känns att förlora.

Publicerad:

Hon debuterade i juli. Nu har Global Vintage (e. Love You) fyra raka segrar. Den senaste kom under måndagskvällen när Jorma Kontio kunde köra sig till ledningen i treåringsloppet. I rygg fick man Robert Berghs nyförvärv Rudisha, som gjorde första starten för Åbytränaren. Det var den duon det handlade om när allt skulle avgöras och även om den sistnämnde hakade på fullgott i rygg så var segern aldrig i fara för Global Vintage.
Nurmos löfte passade också på att rekordsänka rejält på mycket fina 1.13,4a/2140 meter – i ett lopp som var stängt vid 75 000 kronor. Förstapriset var 50 000 kronor.
– Hon blir bara bättre och bättre hela tiden och nu har hon hittat en växel till. Hon var jättefin i dag på alla sätt, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.
Tvåan i mål, Rudisha slarvade lite med travet i slutsvängen och tappade ett par längder. Hon gjorde karriärens tredje start efter ett uppehåll på drygt fyra månader.

Svenskt rekord

Något mer rutinerade treåringar gjorde upp i loppet därpå. Där var det Pasi Aikios Alone som anförde fältet hela loppet fram till den sista biten. Ledaren skapade en lucka ner till övriga efter två varv på 1.14,3. När upploppet kom tog det ut sin rätt och då kunde Jim Oscarssons Thought Hanover (e. Crazed) spurta förbi den sista biten. Och han gjorde det på svenskt rekord för utländska treåringar, 1.13,5a/2640 meter.
– Tiden var otroligt bra. Det var högt tempo hela vägen och det var ju som att min fick springa i ledningen. Det var ju den ryggen jag ville ha, men då ville jag helst sitta i rygg också, sade körande Kevin Oscarsson.
– På den sista långsidan hade jag ingen bra känsla, men så fort jag ryckte tussarna så vände det.
Förstapriset var 50 000 kronor. 

Ersättaren levererade

Helen Ann Johansson Invitation avgjordes under kvällen. Damloppet vanns av Anders Zackrissons Enclave (e. Text Me) tillsammans med Anna Sedström. Kusken fick ersätta Rebecca Dahlén med kort varsel. Hon gjorde inga misstag utan svarade för en behärskad styrning i dödens.
– Det kändes som att det blev för tufft med en dryg förstasväng och sedan utvändigt om ledaren. Det är aldrig enkelt och det är inte alla hästar so klarar av det. Han gjorde en fantastisk prestation, sade Anna Sedström i vinnarcirkeln.
Förstapriset var 40 000 kronor. 

Kvällens vinnare i Mantorp
Lopp 1: Kajsa Marke (e. Adrian Chip) – Carl Johan Jepson (Mikael Selin)
Lopp 2: Tiger Journey (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Marko Korpi)
Lopp 3: Probo O.P. (e. From Above) – Wilhelm Paal
Lopp 4: Enclave (e. Text Me) – Anna Sedström (Anders Zackrisson)
Lopp 5: Veams Allegro (e. Athos Tilly) – Linda Sedström (Niklas Eriksson)
Lopp 6: Legend Brodde (e. Credit Winner) – Stefan Söderkvist (Lars Brindeborg)
Lopp 7: Global Vintage (e. Love You) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 8: Thought Hanover (e. Crazed) – Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 9: Caligula (e. Coktail Jet) – Robert Bergh
Lopp 10: Melody Marke (e. Make It Happen) – Christel Berntsson (Mikael Selin)
Lopp 11: Shutter Island (e. Intoxicated) – Carl Johan Jepson (Stefan Dahl)

Lira nästa gång: Alone höll sånär undan trots ett högt tempo i ledningen över två och ett halvt varv i lopp åtta.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.