Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog första segern på åtta år

Foto: Hanold/ALN
Isabella Zerne hade en stor dag på Axevalla i fredags. Foto: Hanold/ALN

Isabella Zerne hade inte vunnit ett lopp sedan 2009. Under Axevallas lunchtävlingar i fredags slog hon till - två gånger om.

Publicerad:

Amatören från Vara kör vanligtvis inte många lopp per år,  men 57-åringen har varit lite flitigare i sulkyn denna säsong. Och efter fem andraplatser på 19 starter under säsongen fick Zerne jubla två gånger om under Axevallas lunchtävlingar på fredagen. Det handlade om egna uppfödningarna Powerful Teemer och Flash Teemer som båda finns i träning hos Christer Wännström. 

Med Powerful Teemer körde Isabella tidigt till ledningen och Symphonic Hanover-sonen var smått överlägsen till slut på den småtunga banan. Därmed var Isabella Zernes första kusktriumf på åtta år ett faktum. Nästa seger skulle inte dröja lika länge för Zerne. I dagens sista lopp var det äntligen dags för Flash Teemer, som efter en bra resa avgjorde enkelt och avlade maiden i sin 43:e start. 

Noterat
Italienskfödde Ufo del Rio (e. Varenne) har tävlat i Nederländerna för Arnold Mollema och gjorde nu Sverigedebut för Mantorpsamatören Stefan Dahl. Petter Karlsson skötte tömföringen och efter att ha följt med i tredjespår under slutvarvet gav Örebrokusken full körorder med 300 kvar i fjärdespår. Ufo del Rio svarade fint och avgjorde på ett bra sätt över upploppet, före snabbt spurtande Absolute Speed. Tiden i mål blev 1.19,4a/2140 på den småtunga banan och Ufo del Rios andra seger på 22 starter var ett faktum. Fler lär komma under vintern. 

Mack Dragan var streckad till 87 procent på V65-kupongerna och hade inga problem med att infria spelarnas förtroende. Carl Johan Jepson skickade fyraåringen till spets och efter beskedliga 1.12,1 första tusen blev det mycket lätt till slut för Mack Dragan som drog undan med krafter kvar på 1.17,3. 

Cantona Mearas fick trava först utvändigt i andraspåret från tillägg men det bekom inte Stefan Perssons formstarke valack över den långa distansen. Muscle Hill-sonen hade inga problem med att plocka ned ledaren Hugo R.C. och länsade undan till en ohotad seger på 1.18,3/2660 meter. Nu väntar V75-start härnäst.

Jan-Erik Lundqvists Tritolina F. fick köra i ett lågt tempo i spets och vann tämligen säkert för Mikael J Andersson. 

V65-omgången avslutades med en riktig smällkaramell. Thomas Dalborg gav egentränade Pine Touch en resa i tredje invändigt och hittade ut i andraspår i sista sväng. På upploppet uppenbarade sig luckan invändigt och enprocentaren spurtade rappt till seger.

Travronden har sökt Isabella Zerne under söndagen.

Vinnare under tävlingsdagen
Lopp 1
. Mack Dragan (e. Zola Boko) - Carl Johan Jepson (Morgan Wilhelmsson). 
Lopp 2. Powerful Teemer (e. Symphonic Hanover) - Isabella Zerne (Christer Wännström). 
Lopp 3. Cantona Mearas (e. Muscle Hill) - Stefan Persson. 
Lopp 4. Ufo del Rio (e. Varenne) - Petter Karlsson (Stefan Dahl). 
Lopp 5. Tritolina F. (e. Triton Sund) - Mikael J Andersson (Jan-Erik Lundkvist). 
Lopp 6. Pine Touch (e. Infinitif) - Thomas Dalborg. 
Lopp 7. Global Uppercut (e. S.J.'s Caviar) - Carl Johan Jepson (Ulrika Sörensen).
Lopp 8. Hera di Quattro (e. Muscle Mass) - André Eklundh.
Lopp 9. Flash Teemer (e. Symphonic Hanover) - Isabella Zerne (Christer Wännström). 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.