Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppkväll för Björn Goop

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Björn Goop. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Den fina stallformen fortsätter för Björn Goop. Måndagens fyra segrar på hemmabanan följdes upp med ytterligare fyra på huvudstadsbanan Solvalla.
– Man blir supernöjd när hästarna går så pass bra, sade Björn Goop.

Publicerad:

Fyra tränarsegrar tog Björn Goop på hemmabanan Färjestad under måndagen. Under tisdagen på Solvalla toppade han det med fyra. Goop inledde med att sätta dit tvååringen Mellby Hawaii (e. Going Kronos) som ledde hela vägen. Samma segerrecept gällde med det treåriga stoet Souzy (e. Quarchio du Chene) som avlade maiden i sin tredje start.

Seger blev det även med fyraåriga stoet Topspin (e. Muscle Massive) och sedan fullbordades fyrlingen med Grandfather Bill (e. Cantab Hill) som noterades för sin femte seger i den sjunde starten. Grandfather Bill fick ett fint lopp i mestadels rygg på ledande Nebbiolo, men gick ut och övertog ledningen 700 meter från mål. Valacken gick sedan undan enkelt på 1.14,7a/2640 meter.
– Jag är jättenöjd. Supernöjd när hästarna går bra. Det är mycket jobb bakom, men det ger en extra kick. Kajs häst blev väldigt het och det gick fort under vägen. Det är lätt att bli lite för passiv när loppet blir kört som det blev den här gången samtidigt som jag hela tiden behövde köra lite mot Jormas häst. Sedan kändes det bra över upploppet och jag är väldigt nöjd med hästen. Han hade en dålig dag senast, men är tillbaka igen nu och han har utveckling i sig, sade Björn Goop.

Jorma Kontio styrde till ledningen per omgående med Timo Nurmos Camaro Brick (e. Orlando Vici). Öppningen blev tuff med 1.08,4 första 500 meterna, men trots det hade hästen styrkan att hålla undan hela vägen. Hästen noterades därmed för sin andra seger i karriären när han nådde mållinjen på 1.14,2a/2140 meter.
– Det är en jättebra häst. Timo sa att hästen var sjuk i senaste starten. Han var väldigt fin idag. Det blev lite för hård öppning, men han var jättefin och sprang och klippte med öronen över upploppet, sade Jorma Kontio.

Seger blev det också för Jörgen Westholm-tränade Sir Henry P.Hill (e. Juliano Star) i ett uttagningslopp till K.G. Bertmarks Minne. Patrik Fernlund körde tidigt fram utvändigt om ledaren med Westholms häst och från den positionen var Sir Henry P.Hill smått överlägsen till slut. Segern innebär att Patrik Fernlund kvalat in till sitt tredje raka framträdande i K.G. Bertmarks Minne.

Lira nästa gång: Ferry Boko (lopp 8) satt fast hela vägen med mycket krafter kvar sparade.

Alla vinnare på Solvalla denna tävlingsdag:
Lopp 1: Mellby Hawaii (e. Going Kronos) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 2: Souzy (e. Quarcio du Chene) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 3: Sir Henry P.Hill (e. Juliano Star) Patrik Fernlund (Jörgen Westholm)
Lopp 4: Beautiful Bacardi (e. R.C.Royalty) Ulf Eriksson (Stefan Melander)
Lopp 5: Topspin (e. Muscle Massive) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 6: Ti Punch Broline (e. Muscle Massive) Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 7: Grandfather Bill (e. Cantab Hall) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 8: Athos Race (e. Zola Boko) Åke Lindblom (Åke Lindblom)
Lopp 9: Camaro Brick (e. Orlando Vici) Jorma Kontio (Timo Nurmos)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.