Sveriges ledande travtidning
ANNONS

In Toto Sund vann i år igen

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

I fjol segrade In Toto Sund i Östersundstravets Stora Damlopp med Sandra Eriksson i sulkyn. På fredagen vann hon även årets upplaga – med en ny kusk bakom sig.

Publicerad:

Kajsa Frick fick chansen bakom Daniel Redéns häst och ekipaget tog en lugn start från sitt tredjespår bakom bilen. Det gjorde däremot inte My Dream Come True och Valchiria O.P. Dessa två gjorde upp om ledningen och först när den sistnämnda avgjort spetstriden efter ett halvvarv körde Frick fram på utsidan.

Därifrån kontrollerade hon sedan händelserna och över upploppet var det ingen snack om saken. Hope and Dreams försökte att ta upp jakten, men förgäves. In Toto Sund (e. Ken Warkentin) gick undan på tiden 1.11,8 på en för kvällen något tung bana.
– Vilken fantastisk häst! Vilken inställning, berömde Kajsa Frick för Kanal 75.
– Hon var väldig löpärlig. Hon låg inte på alls under loppet utan tog fram powern till slut. Hon är helt enkelt fantastisk.

Derbysexan Spickleback Face (e. Raja Mirchi) fortsätter att övertyga. På fredagen vann han Östersundstravets Stora Stayerlopp hur enkelt som helst.

Tränaren och kusken Robert Bergh tog sats från kön i näst sista sväng och på den efterföljande långsidan sköljde Spickleback Face närmast över fältet. Redan i ingången till slutkurvan var femåringen främst och upploppet var sedan en ren formalitet. 

Spickleback Face vann med fem längder på tiden 1.15,1 över 3.180 meter. Segern var hans andra raka.

Totalt kördes elva lopp under kvällen och tre av dem vanns av Magnus Djuse. Därmed har 19-åringen tagit 44 segrar hittills i år – trettonde flest i landet. Tio vinster återstår för att bräcka personbästat från i fjol, men vad gäller inkörda pengar är han redan förbi.

Fredagens vinnare i Östersund:
Osah's Bolt (e. One Too Many) – Emilia Leo (Anna-Lena Göransson)
Samira Exclusive (e. Lucky Chucky) – Magnus A Djuse (Tomas B Nilsson)
Belle Godiva (e. Prodigious) – Ida Olsson (Markus Pihlström)
Timetobecool (e. Timetosaygoodbye) – Magnus A Djuse (Daniel Wikberg)
Borkmira (e. Bork Odin) – Thomas Mjöen
Nordby Kuling (e. Norheim Faksen) – Olle Alsén
Zaire Wise As (e. Maharajah) – Alessandro Gocciadoro
In Toto Sund (e. Ken Warkentin) – Kajsa Frick (Daniel Redén)
Spickleback Face (e. Raja Mirchi) – Robert Bergh
Järvsö Ingrid (e. B.W.Modde) – Magnus A Djuse (Jan Halberg)
Tekno Jerven (e. Tekno Odin) – Jimmy Jonsson (Alf Jonsson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.