Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Track Angle krossade allt

Foto: ALN
Track Angle imponerade på Gävletravet. Foto: ALN

Dryga varvet från mål bytte Kaj Widell ut andra utvändigt mot dödspositionen med Track Angle. Fyraåringen stod för en rejäl insats när han plockade ned ledaren och säkert ordnade karriärens tredje seger.

Publicerad:

Morten Waage har fått fram en högintressant fyraåring i Track Angle (e. Scarlet Knight) som tog karriärens tredje seger på ett övertygande vis tillsammans med Kaj Widell. Ekipaget hittade perfekta andra utvändigt, men Widell nöjde sig inte med den positionen utan gick fram först utvändigt om ledaren Xanthis Business dryga varvet från mål. Fältet varvade på 1.15,2, men tempot höjdes rejält sista 1000. De två främsta fick snabbt ett par längders ledning ned till övriga och bjöd på en härlig duell runt slutrundan, Track Angle kopplade dock greppet på upploppet och segrade till sist säkert på 1.14,0a/2.140 meter.
– Han blir bara rejälare och rejälare den här hästen. Han har gjort det bra varje gång, men vi har inte lyckats vinna ihop förrän nu. Claes (Sjöström) tog upp lite i dödens och då valde jag att gå framåt eftersom jag inte ville låta Leif (Witasp) sitta ifred för mycket i ledningen, sade Kaj Widell som hade 1.12,5 sista varvet på sin häst och fortsätter.
– Jag litade helt och hållet på min häst och det visade sig var arätt. Jag petade till honom 300 meter från mål och då fick jag ett bra svar. Det kändes tryggt.

Hans R Strömberg gästade Gävletravet med en häst och besöket var knappast förgäves. Med Tiger Williams (e. So Perfect) övertogs ledningen i mitten av första sväng och väl där kunde första varvet öppnas efter behagliga 1.20,3. Dryga varvet kvar till mål avancerade Peter G Norman framåt med sin egentränade Da Vinci Boko och tempot höjdes rejält. Tiger Williams svarade dock förtjänstfullt och även om Hans R Strömberg fick mana på sin häst över upploppet tog segern på betryggande vis.
– Loppet blev kört precis som jag hoppades på, men hästen blev väldigt trög och det var nog första gången han gick i spets. Det var lite svårt att få fart på honom, men sedan kom Normans häst fram och tryckte upp farten lite. In på upploppet blev min häst trög igen och han är helt enkelt lite knepig, sade Hans R Strömberg som tror han den femårige valacken har en hel del att hämta på tävlingsbanan framöver.
– Det är en bra och kapabel häst som haft mycket halsproblem och det har hämmat honom lite. Han är bra för sin klass och jag tror att han kommer att tjäna fina pengar.

Tiger Williams vann loppet på 1.16,4/2.640 meter.

Lira nästa gång:
Mill Zeb (4) fick ett hopplöst lopp först utvändigt om ledaren i hårt tempo, men höll trots det riktigt bra till andraplatsen. Revansch nästa gång!

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Nygårds Josefin (e. Järvsöfaks) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 2: Hersey Boko (e. Zola Boko) Per Lennartsson (Per Lennartsson)
Lopp 3: Stjärnblomster (e. B.W.Modde) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 4: Everest Sisu (e. Muscle Hill) Ulf Ohlsson (Elisabeth Lundholm)
Lopp 5: Cobbys Supervalue (e. Super Arnie) Claes Sjöström (Claes Sjöström)
Lopp 6: Cosmo Light (e. Super Light) Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 7: Klack Vilja (e. Alm Viktor) Oskar J Andersson (Joakim Reiser)
Lopp 8: Tiger Williams (e. So Perfect) Hans R Strömberg (Hans R Strömberg)
Lopp 9: Track Angle (e. Scarlet Knight) Kaj Widell (Morten Waage)
Lopp 10: Heal The World (e. Quevert) Anders Eriksson (Bengt Jansson)
Lopp 11: Bicc's Lamborghini (e. Celebrity Secret) Ulf Ohlsson (Fredrik Wallin)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.