Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Träff har ny V75-häst

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Magnus Träff med Queer Fish. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

BERGSÅKER V4/V5. Bollnäsamatören Magnus Träff har haft fina framgångar på V75 med trion Survival Kit, Sugar Daddy och Queer Fish.Nu verkar även Twinkle Kronos vara på väg åt det hållet.

Publicerad:

Den femårige Muscle Hill-valacken tog nu andra raka tillsammans med Kaj Widell, den här gången efter ett mäktigt slutvarv.
– Han gick 1.12,5 och då mest i tredjespår, sade Kaj. Det var en topprestation och efter en halsoperation som verkar ha gjort resultat.

Åsa Näsman, amatör från Moliden utanför Örnsköldsvik, har inte haft det lika lätt de senaste åren. Nu fick hon i alla fall inleda V4-omgången med nyförvärvet Favorite Boko, som kom till henne från Peter Untersteiner, på försommaren. Med Daniel Wäjersten, proffs på torsdag den här veckan, avgjorde femåringen från utvändigt ledaren trots 09,3 första halvvarvet och 11,6 på varvet.
– Normalt backar man ned i tredje inner, men hästen kändes så pass stark att jag ville ge honom chansen, sade Daniel. Man hade ändrat lite till den här starten och plockat av honom framskorna och det blev som en ny häst, fortsatte Daniel.

En skön seger var det även för Åsa, som har ett par tuffa år bakom sig.
– De senaste två åren har det bara jäklats. En häst sprang ut på E4 och blev påkörd av en lastbil och vi blev tvungna att avliva honom på vägen och en annan dog vid kastrering, förklarade hon och fortsatte:
– Men ju ser vi bara framåt.

I förra starten utgick Elisabeth Lundholms Everest Sisu felfri i ett Kriterieförsök på Solvalla för Ulf Ohlsson. Nu satte hon sig upp själv och avslutade V4-omgången med att skrällvinna från dödens på 1.14,3a/1640 meter med Muscle Hill-valacken, som ropades in på 2015-års Kriterieauktion för 460 000 kronor.
– Hästen kan det här, men jag sitter bara och håller i mig och har fullt schå att sitta kvar i sulkyn, sade Elisabeth, som dessutom kostade på sig att vingla ut på upploppet och släppa ut vinnarhålets häst.
– Gjorde jag, fortsatte hon förvånat.
– Ja, jag tror nog att domarna har en del att säga, om drivningen om inte annat, trodde Elisabeth.

Drivningen klarade sig, men skrik på upploppet bestraffades med 500 kronor och dessutom kostade det 1 200 kronor plus tre veckors avstängning för att ha lämnat fördel åt konkurrent.


Lira nästa gång

Euforia (2) fick aldrig chansen från rygg ledaren och håller den fina form hon visat hela hösten.


Dagens vinnare:

Lopp 1: Favorite Boko (e.Yankee Glide) Daniel Wäjersten (Åsa Näsman)

Lopp 2: Torwall (e.Lome Kongen) Jan-Olov Åberg (Jan-Olov Åberg)

Lopp 3: Twinkle Kronos (e.Musle Hill) Kaj Widell (Magnus Träff)

Lopp 4: Everest Sisu (e.Muscle Hill) Elisabeth Lundholm (Elisabeth Lundholm)

Lopp 5: Avant Garde (e.Maharajah) Robert Bergh (Robert Bergh)

Lopp 6: Diones Blackbeauty (e.Weingartner) Jimmy H Andersson (Svante Båth)

Lopp 7: Höstbotuva (e.Tangen Scott) Robert Skoglund (Robert Skoglund)

Lopp 8: Urchin (e.Muscle Hill) Jimmy H Andersson (Svante Båth)

Lopp 9: Ecco Hornline (e.Orlando Vici) Kaj Widell (Sören Lennartsson)

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.