Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringar bjöd på duell: "Fantastiskt fin häst"

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Ulf Ohlsson körde Jim Oscarsson-tränade Velasquez Gar som tillsammans med My Dream Art bjöd på duell under tisdagslunchen. (Arkivbild) Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Två lovande treåringar i ett och samma lopp stod utan tvekan för lunchens sportliga godbit.

Publicerad:

BORLÄNGE. Segrande ur striden gick Jim Oscarsson-tränade Velasquez Gar (e. S.J.'s Photo) som plockade ned My Dream Art (e. Sinou Madrik) efter ett rafflande upplopp.

– Velasquez Gar är en fantastiskt fin häst, sade segerkusken Ulf Ohlsson.

Med stundande Kriteriehelg för dörren stod passande nog treåringarna i fokus vid tävlingarna på Romme och redan i V4-inledningen fick publiken ta del av en sevärd duell. Nicklas Westerholm placerade My Dream Art i front utan större problem samtidigt som Velasques Gar tidigt sågs i rygg ledaren. På första bortre långsidan valde Ulf Ohlsson att lyfta ut Velasques Gar som första häst i andraspår. Varvet passerade My Dream Art på 1.18 och kort senare återfanns Velasques Gar ånyo i vinnarhålet. Genom slutkurvan drog My Dream Art på för fulla segel i hopp om att bli av med skuggan, men Velasques Gar bet i rejält och via ett avslutande 1.12,5-varv drog S.J.'s Photo-hingsten det längsta strået på gångbara 1,14,3a/2 140 meter.

– På förhand gällde det att komma förbi My Dream Art, men vi var chanslösa och i det skedet trodde jag nog att det skulle bli svårt att vinna. Jag valde att prova lite utvändigt om Nicklas Westerholms häst på första långsidan, men varvet från mål kände jag att det kanske gått lite för långsamt och det var bara att lägga sig i rygg igen. Sedan avslutade Velasquez Gar fantastiskt bra. Att det är en riktigt kapabel individ visade han redan näst senast när jag vann med honom på Solvalla, sade Ulf Ohlsson innan en inte alltför nedslagen Nicklas Westerholm kommenterade My Dream Arts insats:

– My Dream Art är otroligt fin, men också lite orutinerad. Ulf Ohlssons häst kom upp utvändigt väldigt fort sista biten och My Dream Art som sprang så fort han kunde förmådde inte öka. På det hela taget kan man säga att Velasques Gar var lite bättre trimmad för dagens uppgift.

Noterat

Nicklas Westerholm tog en imponerade trippel med i tur och ordning Flight Danseur (e. I Can Dance), Chip'n Joy (e. Dream Vacation) och Mogas Money (e. Marion Mad Money).
– Givetvis är jag nöjd även om det hade kunnat bli någon pinne till med lite tur, sade Nicklas Westerholm.

Torbjörn Jansson gjorde inga misstag bakom barfotadansade Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.) som vann från ledningen på 1.14,0a/2 140 meter.
– Naturligtvis trodde jag på fin vinstchans, särskilt som vi hade lottats till ett bra utgångsläge. Jag anade att det skulle bli rejäl körning från start, men så ska det väl vara? Sedan fick vi köra ganska lugnt innan en det blev en brutalt snabb avslutning sista 400 meterna. Victor A.U. vann ganska enkelt utan att vara tom i mål, sade Torbjörn Jansson.

Dagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1. Velasquez Gar (e. S.J.'s Photo) – Ulf Ohlsson (Jim Oscarsson)
Lopp 2. Flight Danseur (e. I Can Dance) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 3. Scarlets Mirakel (e. Scarlet Knight) – Kaj Widell (Peter G Norman)
Lopp 4. Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.) – Torbjörn Jansson (Torbjörn Jansson)
Lopp 5. Chip'n Joy (e. Dream Vacation) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 6. Björs Idun (e. Spikeld) – Ulf Ohlsson (Anneli Lagergren)
Lopp 7. Brunnsätrabo (e. Idenors Tindex) – Tomas Pettersson (Torbjörn Engdahl)
Lopp 8. Dollar Hornline (e. Ready Cash) – Ulf Eriksson (Robert Skoglund)
Lopp 9. Anfield Avenue (e. Scarlet Knight) – Magnus Jakobsson (Berne Gustafsson)
Lopp 10. Mogas Money (e. Marion Mad Money) – Nicklas Westerholm (Eva-Lena Hellman)

Lira nästa gång: Ajlexes Cubano gav ett starkt formbesked som tvåa efter tuff resa utvändigt ledaren.

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.