Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringarna glänste på Solvalla

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Dontloosememate och Jim Oscarsson. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Flera löften segrade under tisdagskvällen. Jim Oscarssons visade upp en talang som fick skötaren att tänka om.

Publicerad:

När V64-spelet drog igång tog Jim Oscarssons treåring Dontloosememate (e. Bold Eagle) andra raka segern. Han gjorde det från ledningen tillsammans med tränaren. Klockan stannade på 1.16,5/2140 meter och efteråt vittnade hästens skötare om att det handlar om något extra.

– Det är en speciell häst, ruggigt fin. Det går inte att säga så mycket mer, sade skötaren Monia Svensson till Kanal 75.

Skötaren hade planer på att sluta som skötare innan hon hade träffat Dontloosememate.

– ”Du ska köra en häst till” sa Jim och satte upp mig bakom den här. Då var jag såld.  ”Om du är kvar får du ha den som passhäst” sa Jim.

Hästen inledde karriären med en seger i Eskilstuna som var värd 50 000 och födde upp det med den här segern som betalade 70 000 kronor.
Hästen är uppfödd av och ägs av Jim Oscarsson. 

Båth och Nurmos dubblade

Redan i kvällens två första lopp hade Svante Båth hunnit presentera två spännande vinnare. Båda gångerna med Erik Adielsson i sulkyn.
Det handlade om duon Gordon Mearas (e. Muscle Mass) och Fort Knox (e. Muscle Hill) som båda kunde köra sig till ledningen och vinna. Den sistnämnde gjorde det på ett riktigt övertygande vis på 1.16,4/2140 meter. Fort Knox ägs Readly Express-ägaren Bro Byggnads AB och Erik Adielsson var iklädd den rödgula ägardressen.

Även fyraåringarna visade upp sig den här kvällen och Timo Nurmos tog en dubbel under V64-spelet. Först ut var Viking Brodde (e. Muscle Hill) som vann från ledningen på 1.17,3a/2640 meter. Segern var hästens andra på fyra starter.
I loppet därpå var det stoet Hankypanky Rubyred (e. Love You) som spetsvann på 1.15,1a/2140 meter. Hästen är alltjämt obesegrad sedan flyttan till Timo Nurmos. Tre segrar på tre starter gör att hon har sprungit in 140 000 bara under 2019.

Mattias Djuses fyraåring Isco Boko (e. Muscle Hill) tog också tredje raka segern. Hästen kom fram utvändigt om ledande Raja Piraya under slutrundan och avgjorde säkert på 1.14,4a/2140 meter. 

Tisdagens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Gordon Mearas (e. Muscle Mass) – Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 2: Fort Knox (e. Muscle Hill) – Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 3: Isco Boko (e. Muscle Hill) – Mattias Djuse
Lopp 4: Vichy Grif (e. Varenne) – André Eklundh (Sofia Aronsson)
Lopp 5: Dontloosememate (e. Bold Eagle) – Jim Oscarsson
Lopp 6: Viking Brodde (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 7: Hankypanky Rubyred (e. Love You) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 8: Dennis de Castella (e. Repeat Love) – Torbjörn Jansson (Ulrika Wällstedt)
Lopp 9: Yieldson (e. Yield Boko) – Claes Sjöström

Lira nästa gång: Ingen kunde utmana Hankypanky Rubyred i lopp sju, men Sofia Aronssons Lutecia svarade för en fin slutrunda som tvåa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.