Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredjeplats i debuten för vit snackhäst

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Mantorps lunchtävlingar höll fin klass på måndagen. Den omtalade vita hästen Via Lattea gjorde debut och skötte sig bra genom att ta en mersmakande tredjeplats.

Publicerad:

MANTORP. Via Lattea är en skidort i norra Italien och ett passande namn på stoet efter Gruccione Jet. Det treåriga stoet är nämligen något så ovanligt som en vit travhäst. Hon hamnade i Sverige efter att Åsa Sjöberg köpt henne och återfinns i Stig H Johanssons regi. Alexandra Brink har fått förtroendet att ta hand om hästen i det dagliga arbetet.
– Hon kom till oss i augusti förra året och jag blev självklart glad när Stig undrade om jag ville han henne som passhäst. André Eklundh och Jessica Hultman hade gjort ett bra jobb med inkörning och uppträning av hästen först. Sedan har det varit en hel del jobb med henne under vägen för att få henne till start, men det har bara varit roligt, säger Alexandra Brink. I debuten i Mantorp på måndagen hade hästen spelarnas förtroende och blev klar favorit. Via Lattea fick också en bra start från springspår med Carl-Johan Jepson som dock fick nöja sig med att få ryggen på ledande Nydalens Tora. Därifrån hakade ekipaget på bra och höll fint som trea utan att få fritt till slut.
– Hon hade bara varit en gång på Solvalla inför debuten så hon kommer att behöva några lopp för att lära sig, säger Alexandera Brink som var nöjd med debuten.
– Det blev perfekt med ett snällt lopp i ryggar och att hon fick gå i mål med lite sparat.
Hur är hästen att jobba med hemma?
– Hon har lite humör och kan vara lite speciell, men bara rolig att ha att göra med, säger Alexandra Brink och fortsätter:
– Många var oroliga för hur andra hästar skulle reagera när de såg henne, men det har gått väldigt bra så här långt. När hon kvalade var det en häst som skyggade lite när den såg henne, men annars har det varit lugnt, säger Alexandra som tog en paus i sin semester för att sela sin passhäst i debuten. Alexandra Brink är även skötare till Captain Knas (e. Dream Vacation). En treåring som börjat med en tredje och en andraplats och i Mantorp fick ta sin första seger.
– Han har överraskat mer och mer för varje start och fixade den långa resan till Dannero bra gången innan. Jag var inne på att han skulle ha bra chans idag och han gjorde mig inte besviken. Captain Knas kom till ledningen behändigt och stack sedan undan säkert för Carl-Johan Jepson efter 1.13 sista rundan.

Vinnare Mantorp 10/7
Lopp 1: Pastore Bob (e. Frome Above)
Lopp 2: Captain Knas (e. Dream Vacation)
Lopp 3: Must Have (e. Ken Warkentin)
Lopp 4: Choco Boy (e. Chocolatier)
Lopp 5: Nydalens Tora (e. Torvald Palema)
Lopp 6: Dragon Tooma (e. Tom Ridge)
Lopp 7: Fleek Hanover (e. Muscle Massive)
Lopp 8: Make It Quick (e.Make It Happen)
Lopp 9: Rebel Yell Face (e. Raja Mirchi)
Lopp 10: Dadou (e. Lovely Lidob)

Dagens tvåbenta profil: Josefine Ivehag (10) är inte bara en vass montéryttare. I Mantorp ordnade Dadou första tränarsegern för året genom att avlägga maiden i elfte starten.
Dagens fyrbenta: Make It Quick (8) tog en välförtjänt seger. Hästen fick inget gratis, men Kim Eriksson litade på styrkan och fick full utdelning.
Passas nästa gång: Fleek Hanover tog andra raka segern för Thomas Dalborg. Bra chans att den tredje kommer på hemmaplan under Stochampionatshelgen.
Citatet: "Han kan räcka rätt så långt", sade Jarno Koskela efter första segern med Choco Boy.

MAGNUS STRÖMSTEN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.