Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Barbro

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Barbro Carlsson tog en trippelseger som tränare på Rommetravet. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

ROMME V4/V5. Ålandslicensierade tränaren Barbro Carlsson hade en av sin karriärs allra bästa travdagar under fredagskvällen på Rommetravet.

Publicerad:

Barbro bokförde sig nämligen för en trippel som tränare och hennes stall sprang sammanlagt in 90.000 kronor!

Det hela inleddes redan i det första loppet, en lärlingsmatch mellan Dalatalangerna och Norgetalangerna, där Barbros femåring Arctic Don (e. Lindy Lane) spurtade till säker seger för Tord R Salte på 1.16,1a/2140 meter. Det här var hästens tredje seger för året och den femte totalt.

Barbros segertåg fortsatte sedan i det första finalloppet ingående i Anderssons Hästsports Lärlingsserie (lopp 3). Här var det Johan Brandell som avgjorde med en längds marginal tillsammans med Beauty Gem (e. Classic Photo). Det femåriga stoet tog sin första seger i 16:e starten och gav drygt 64 gånger pengarna. Segertiden stannade vid 1.16,2a/2140 meter.

Även i andra finalloppet i lärlingsserien blev det tränarseger för Barbro Carlsson. Nu var det favoritspelare Show Time (e. Running Sea) som höll undan med en halv längd från spets för Svante Båth-lärlingen Niclas Hammarström. Här blev segertiden 1.14,5a/2140 meter.

I tredje och sista finalloppet segrade Lukas L Svedin med Robert Bergh-tränade Stall Warning (e. Scarlet Knight), men det var Niclas Hammarström som blev sammanlagd finalvinnare, med tre poängs marginal före Johan Brandell. Niclas vann den här lärlingsfinalen även 2016.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.