Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Jepson

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Carl Johan Jepson hade en bra dag i Lindesberg. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

LINDESBERG V4/V5 Carl Johan Jepson var dagens man på Fornaboda-ovalen då han slog till med ett äkta hattrick inom V4-spelet.

Publicerad:

Segertåget inleddes med Ulf Stenströmers Digger Lord, som verkligen stod på tur för en fullträff. Från tillägg hittade Jepson andra ytter och på sista bortre långsidan kom man enkelt fram utvändigt om ledande Hugo R.C. och Johan Carlfjord. Greppet kopplades tidigt, men ledaren stretade emot bra hela vägen till linjen. Andra fullträffen var aningen tursam när Roly Poly bärgade årets första seger. Den här gången valde Jepson att sitta kvar i tredje utvändigt när attackerna kom, men luckan uppenbarade sig 150 kvar och då kunde ingen stoppa Eric Martinssons sto. Hattricket avrundades sedan med O.M.Easton, där segern blev överlägsen. Torbjörn Maltesson tränar Improve Ås-avkomman som svepte till täten redan 400 kvar och sedan var det spel mot ett mål.
– Han fick en fin resa och vann enkelt utan att jag vågade köra för fullt på honom. Det fanns krafter kvar i mål och detta var en trevlig bekantskap. Det flyter på bra just nu och har gjort det ett tag, sade Carl Johan Jepson efter segern med O.M.Easton.


Noterat

Jägersros Helena Burman skickade upp både Falk On Hill och Johnny Takter till Fornaboda denna lunch. Sexåringen hade inte startat sedan i slutet av april, men stod perfekt inne i loppet och fick verkligen bekänna färg. Knifetown Winner tog hand om täten tillsammans Ulf Eriksson och de fick bestämma tempot till 1.15,7 på varvet. Takter valde dödspositionen efter 500 meter och i slutsvängen såg Muscle Hill-avkomman starkast ut. Segergreppet kopplades mitt på upploppet och detta var en mycket stark prestation, där Falk On Hill travade slutvarvet på 1.11,3 och sluttiden i mål skrevs till 1.13,8a/2140 meter auto.


Lira nästa gång: Crowd Pleaser hade tvåa raka galopper i raden och kördes snällt av Mattias Djuse. När attackerna kom på sista bortre långsidan valde han att sitta kvar och in på upploppet var man faktiskt sist i fältet. Men spurten mellan hästar fram till fjärdepriset fastnade på näthinnan och det tar vi med oss i anteckningsboken.


Citatet: ”Jag är riktigt lycklig över den här treåringen” (Michael Larsson om Enjoy’s Topgun)


Alla vinnarna i Lindesberg:

Lopp 1: Falk On Hill (e. Muscle Hill) Johnny Takter (Helena Burman)

Lopp 2: Digger Lord (e. Digger Crown) Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)

Lopp 3: Roll Poly (e. Express It) Carl Johan Jepson (Eric Martinsson)

Lopp 4: O.M.Easton (e. Improve Ås) Carl Johan Jepson (Torbjörn Maltesson)

Lopp 5: I’m A Keeper (e. Explosive Matter) Leif Witasp (Leif Witasp)

Lopp 6: Spikeld Rapp (e. Spikeld) Jorma Kontio (Birgit Meland)

Lopp 7: Herakles (e. Cantab Hall) Lennart Svensson (Lennart Svensson)

Lopp 8: Enjoy’s Top Gun (e. Enjoy Lavec) Michael Larsson (Michael Larsson)

Lopp 9: Danilo Brick (e. Orlando Vici) Jorma Kontio (Timo Nurmos)

Lopp 10: Shannon Broline (e. Quite Easy U.S.) Sofia Adolfsson (Mercedes Balogh)

 

MÅRSTEN ERIKSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.