Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Lövgren

Foto: HANOLD/ALN
Joakim Lövgren tar upp kampen om championtiteln på Jägersro. Foto: HANOLD/ALN

JÄGERSRO V4/V5 Viking Kronos och Copper Beech, två före detta flaggskepp på Jägersro, som under tisdagskvällen på Jägersro hade framträdande roller som pappor.

Publicerad:

Den förstnämnde har hittills överlägsna meriter eftersom hans 484 svenskfödda avkommer tagit 2190 segrar och dragit in nästan en kvarts miljard (!). 22 år gammal har han sedan ett tag avslutat även denna karriär och i hans sista kull ingår Tartaurus Face. Denna tvååring, som liksom Viking Kronos tränas av Lutfi Kolgjini, debuterade under tisdagen med en knapp seger efter att Adrian tidigt kört till spets.
– Det var häst emellan och därför var jag inte säker på att vi hade vunnit. Men det gjorde vi och detta känns som en riktigt fin häst, förklarade Adrian efter segern.

Copper Beech har inte varit igång med sitt avelsarbete lika länge och hans första vinnare presenterade sig denna regniga kväll på Jägersro. Detta i form av Alcantara Beech som speedade till sig en snygg seger efter ett snällt upplägg.
– Copper Beech var en underbar häst och det gäller även denna treåring. Han är speedig och avslutade vasst sista 200, detta var riktigt roligt, sade Conrad Lugauer.

Håkan B Johansson för en enveten kamp om att bli landets amatörchampion och under tisdagen bättrade han på sina chanser att ta hem titeln. Halmstadkollegan Petri Puro anmälde Master Crowe (e. Conway Hall) där segerchansen närmast kunde jämföras med en straffspark utan målvakt...
– Det blev ungefär så lätt som det såg ut på förhand. Jag gled fram och övertog ledningen och han var överkvalificerad för detta gäng. Det är en upplevelse att köra honom, sade Håkan B Johansson.
En annan som tillhör de bästa i sin gren är Clara Jonasson och då inom montésporten. Conrad Lugauer lånade ut Caddie June (e. Glen Kronos) och via starka sista 700 blev segern hur enkel som helst.
– Det bet bra när jag gav mig av och hon gick jättefint hela vägen in i mål, berömde Clara Jonasson efter segern.

Joakim Lövgren vann inte mindre än tre lopp undet kvällen och plockade värdefulla segrar i championstriden. Först ut var Infinitus (e. Infinitif), varefter Mooney (e. Donato Hanover) och Uptothe Chapel följde upp.
– Jag körde blankt förra veckan, men i dag hade jag tre hästar som skötte sig kanon, sade Joakim Lövgren.
Samtliga imponerade på sitt sätt, men kanske ändå extra plus till Uptothe Chapel.
– I dag var första gången han trampade till ordentligt från start och då ville jag testa i ledningen. Han gjorde sitt bästa lopp i karriären, avslutade Lövgren.

Även Adrian Kolgjini var framgångsrik och fixade för sin del en dubbel. Förutom nämnde Tartaurus Face vann även Unchaperoned Dance (e. Maharajah). För hennes del levde epitetet "vinnarhålet" upp till sitt namn, sedan ledande Asta Derm brutit ut ett spår över upploppet och lämnat fri väg.
– Jag försökte backa loss i sista sväng, men hade för mycket att åka med. Sedan löste det sig på ett annat sätt och denna gång var det tacksamt med en smal jänkarvagn, sade Adrian.

Kvällens vinnare på Jägersro:

Tartaurus Face (e. Viking Kronos) - Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini).
Alcantara Beech (e. Copper Beech) - Conrad Lugauer.
Infinitus (e. Infinitif) - Joakim Lövgren
Master Crowe (e. Conway Hall) - Håkan B Johansson (Petri Puro).
Rajah Press (e. Vigliano Prince) Erik Klossi (Björn Lindblom).
Caddie June (e. Glen Kronos) - Clara Jonasson (Conrad Lugauer.
Mooney (e. Donato Hanover) - Joakim Lövgren
Unchaperoned Dance (e. Maharajah) - Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini).
Uptothe Chapel (e. Up Front Larry) - Joakim Lövren.

 

ANDELS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.