Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel till Kolgjini

Foto: Mikael Rosenquist/MiroMedia
Lutfi Kolgjini. Foto: Mikael Rosenquist/MiroMedia

MALMÖ. Hästskötarnas Dag. 
Ett koncept som man har drog igång på Jägersro under årets sista tävlingsdag och som man har för avsikt att jobba vidare med. 
– Ja, så är det absolut, säger Jägersros vd Kent Öhlander som ligger bakom denna idé. 

Publicerad:

– Hästskötarna lägger ner en massa jobb och är värd all uppskattning. Vi valde att bjuda alla på lunch denna eftermiddag,  men satsade även lite extra på att ge skötarna till alla vinnare lite extra fina priser och responsen var väldigt positiv, sade vd Kent Öhlander.

En som trivdes extra bra var Tobias O Eriksson som till vardags håller till hos hemmatränaren Helena Burman. Det hela började med att Lutfi Kolgjini ersatte Johnny Takter bakom Tobias passhäst Falk On Hill (e. Muscle Hill) vilket gav full utdelning.
Programenlig ledning efter en bit och sedan blev det i det närmaste till en promenad i parken för denne segervane femåring som nu bärgat tio segrar på 37 starter. 
– Det var en straffspark som skulle förvaltas och så blev det. En jättefin häst som jag hade koll på sedan tidigare, sade Lutfi Kolgjini som fick hoppa upp i sulkyn med väldigt kort varsel. 
Därefter satte Tobias själv dit Staro Litchi (e. Il Villaggio) som enkelt växlade ner sitt motstånd efter att ha attackerat från tredje utvändigt mitt på sista bortre långsidan.  

Trippel signerad Kolgjini 

Förutom segern med Falk On Hill bärgade Lutfi Kolgjini ytterligare två segrar och båda gångerna med hästar från det egna stallet. Han inledde med Valter L.P.C. (e. Raja Mirchi) som ledde runt om i ett rumphugget lopp och följde sedan upp med ytterligare en avkomma till just Raja Mirchi, denna gång i form av Racing Ribb
– Han är opererad i halsen, har växt mycket och behövt sin tid men jag är säker på att det kommer bli en jäkla fin häst, klargjorde Lutfi Kolgjini.

Debuterande Staro Kipling (e. Varenne) gav ett trevligt intryck inför loppet och levde upp till detta i allvarets stund. Från ett springspår stack han direkt till ledningen och sedan var loppet över.  
– Han öppnade bra, uppförde sig på ett fint sätt och detta kan bli en bra häst, berömde Christoffer Eriksson.
 
Skötare till Staro Kipling är Sebastian Nilsson som även agerar försteman i stall Lars I Nilsson. 
– Jag har varit med sedan Lars drog igång sn träningsverksamhet och trivs hur bra som helst. Staro Kipling har det varit en del strul med och denna debut var över all förväntan, sade Sebastian Nilsson. 

Mera Christoffer Eriksson blev det då han satte dit egentränade Ronja Loss (e. Dumle Loss). Efter att ha tagit rygg på stallkamraten Kiss My Lips H.C. ut på sista långsidan klev man sedermera ganska enkelt förbi sista 50.  
– Jag tyckte redan på förhand att mina hästar var likvärdiga och det kom att bli positionerna som avgjorde, sade Christoffer Eriksson som i och med sina två segrar till slut fick lika många tillgodo på Joakim Lövgren i årets kuskliga.


Staffan Nilsson avslutade tävlingsåret

Infinitus eller Enjoy Ginco frågade sig merparten av V4-spelarna? Svaret såg ut att bli Sebastian Hall, men just som Magnus Dahlén satt sig tillrätta blev det galopp. Segern istället till 72-oddsaren (!) D.J.Star (e. Juliano Star) som kördes till seger av sin tränare Daniel Karlsson. 
– Jag visste att hon var i bra form, men dödens var ingen höjdare. Vi hade ju aldrig vunnit om inte Sebastian Hall galopperat, men min häst kämpade på hela vägen och nu hade vi turen opå vår sida, sade Daniel Karlsson. 

En annan som såg ut att ha allt klart var Conrad Lugauer bakom Hamilton Noa, men öppningen under 1.09 första 500 satt i benen till slut. Från invändigt läge hittade Ken Ecce loss med Zorn Brick (e. Gentle Star) som till slut hann fram till en säker seger.
Årets sista vinnare på Jägersro kom att bli Abington (e. Revenus). Staffan Nilsson tog med viss möda hand om ledningen från sitt innerspår i volten och hade sedan full kontroll över loppet.
  

Dagens vinnare på Jägersro: 
Lopp 1: Zorn Brick (e. Gentle Star) – Ken Ecce (Hans Henning Kristoffersen).  
Lopp 2: D.J.Star (e. Juliano Star) – Daniel Karlsson. 
Lopp 3: Falk On Hill (e. Muscle Hill) – Lutfi Kolgjini (Helena Burman). 
Lopp 4: Staro Litchi (e. Il Villaggio) – Tobias O Eriksson (Helena Burman). 
Lopp 5: Valter L.P.C. (e. Raja Mirchi) – Lutfi Kolgjini. 
Lopp 6: Staro Kipling (e. Varenne) – Christoffer Eriksson - Lars I Nilsson. 
Lopp 7: Racing Ribb (e. Raja Mirchi) – Lutfi Kolgjini. 
Lopp 8: Ronja Loss (e. Kiss Francais) – Christoffer Eriksson. 
Lopp 9: Abbington (e. Revenue) – Staffan Nilsson.


ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.