Sveriges ledande travtidning
ANNONS

True F. tillbaka i vinnarcirkeln

Foto: ALN
The True F. på väg mot mål under Kalmars lunchtrav den 22 februari 2017. Foto: ALN

Snacka om årsdebut. The True F. är tillbaka i vinnarcirkeln. 

Publicerad:

Helena Burmans sexåring, efter Muscles Yankee, plockade enkelt ned ledande storfavoriten Thaiger Exclusive trots att han tvingades trava i dödens under majoriteten av loppet. Jägersrohästen satte huvudet först i början av upploppet och höll den marginalen med lätthet över mållinjen. 
– Det var ingen idé att sitta där bak. Han kändes kaxig hela vägen och det var klart i sista sväng, menade körande Tobias Eriksson som även dubblade med samma tränares Ancor Rich i ett sprinterlopp. 

 

Håkan Danielsson tog två kusksegrar i fjol. Fortsätter han att köra egentränade Twilight Brodda lär det blir fler i år. Det fyraåriga stoet, efter The Best Madrik, behöll enkelt ledningen och vann säkert trots att värsta konkurrenten Dark Witch Sisu liftade med i rygg och fick luckan i god tid. 
– Hon har gjort det bra varje gång. Banan är krävande och vinden tog hårt, men hon fixade det, kommenterade Danielsson. 

Christoffer Eriksson har en kapabel femåring i Invincible H.C. Precis som hans engelska namn antyder var Zola Boko-sonen oövervinnerlig, i varje fall för Kalmarmotståndarna. 
– Det är en riktigt bra häst som håller V75-klass, berömde Eriksson sin egentränade häst efter att ha dirigerat loppet från start till mål. 

Gibson Boko, efter Zola Boko, fick bra betalt för ett träningsjobb. Fyraåringen var löjligt överlägsen och Marcus Lindgren hann säkert att fundera på nästa start redan på den bortre långsidan. 

Nästa gång:

Det gick inte fort över upploppet, men Kaxi Day (4) höll bra efter ett tufft utgångstempo i den hårda blåsten. 

JERRY NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.