Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två gånger Djuse på Hagmyren

BREDDTRAV. Magnus Djuse tog en dubbelseger vid Hagmyrens breddtrav och var inte långt ifrån en trippel.

Publicerad:

Han inledde med Jan-Olov Persson-tränade Norrskens Kongen som rundade till en säker seger på 1.28,3/2 160 meter.
– Det var en jättefin häst som gjorde det mesta själv, sade Magnus.
Senare vann han med Patrik Sjöberg-tränade Photo Man som han prickade starten med perfekt från ett femtespår och sedan ledde runt om.
– De var lite sena i volten så jag vände upp tidigt, förklarade han.
– Sedan är han lite flegmatisk, men gör det han ska, fortsatte han efter segern på 1.17,3/1 640 meter.
Han var dessutom tvåa med Photo Mans stallkompis Dante Band i det inledande loppet som sannerligen inte hade någon breddloppskaraktär med hästar som tävlat flitigt på V75. Starkast var Svante Båth-tränade Kalypso Face som för Ove Berglin säkert plockade ned en tapper ledare i form av just Dante Band. Segertiden blev 1.15,0/2 160 meter.
– Han hade fått ett lopp i kroppen och var jättefin, sade Ove Berglin.
– Han fick gå i tredjespår i nästan två varv och vann på en 1.15-tid, tillade han.
Daniel Selin tog ett tidigt initiativ med egne Leave The Dream i ett långlopp och hade sedan allt under kontroll på 1.16,9/2 640 meter.
– Jag kände direkt att det inte var någon raketfart så då gav jag mig iväg och han gör det man begär av honom, sade Daniel som till vardags är försteman hos Claes Sjöström på Solvalla.
I nästa lopp blev det en ren Gävleduell där Robert Wilhelmsson efter ett lopp i rygg på ledaren med Go Easy B.J. fick chansen och höll undan för favoriten Linda´s Girl.
Därefter höll ledande Altfaks och Bo Landgren undan för storfavoriten Flaga som inte fick aktionen att stämma riktigt. Efter tre raka andraplatser blev det till slut en seger för Torsten Hellström-tränade Altfaks.
– Han är lite speciell och vill inte komma först för tidigt, men den här gången kunde han inte missa, menade Landgren efter segern på 1.32,0/2 140 meter.

Thomas Lönn satte upp sig själv bakom Findus M. och lyckades inte bara köra felfritt utan även spurta till seger på 1.17,6/2 160 meter.
– Det var tacksamt att de körde så fort därframme, sade Thomas.
– Jag trodde aldrig att vi skulle hinna fram, men det blev visst en längd till slut.
Håkan Wallbergs 3-åring Carlos Cavau (Raja Mirchi - Fayette Broline) tog första segern i nionde starten. Jennie Åsberg satt i sulkyn.
– Han var lite osäker första biten, men sedan var det bara att köra framåt och han var stark, sade Jennie efter segern på 1.18,1/2 640 meter.
Lars-Erik Karlsson tog sedan tredje raka med Kut Melvin, trots galopp varvet kvar.
– Han var lite strulig i travet idag och inte lika bra som tidigare, menade Lars-Erik som dessutom meddelade att han var förhoppningsfull inför Alfie start på V75 nu på lördag.

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.