Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uffe vann direkt – till Stenströmers förvåning

Ulf Stenströmer låg lågt angående chanserna för treårige Uffe L.L. (e.Triton Sund) i dennes debut på Axevalla. "Omogen, seg och trög", sade Stenströmer till programbladet, men det blev seger direkt för debutanten. Carl Johan Jepson tog hand om ledningen från spår två och fick sedan tryck av Domino Brick och Rickard Svanstedt efter 500 meter.

Publicerad:

– Han var lite krånglig att köra, jag tyckte vi skulle ha längre käk på hästen och det var nog det avgörande i dag, sade Jepson. 
– Jag fick hålla honom på bettet hela tiden för att ha kontroll på honom.

Rickard Svanstedt hade planen klar med Drachenzahn (e. Zola Boko) och tog över ledningen från Carl Johan Jepson och Josef Palema efter 300 meter. Drachenzahn fick sedan försvara sig ordentligt i sista kurvan när Mikael J Andersson och Sara Palema kom farande med ordentlig fart från andra utvändigt, men kunde gå ifrån till en betryggande seger. 
– Det har varit en krokig väg med hästen, sade Rickard Svanstedt och fortsatte: 
– Han är opolerad och går ej i ryggar, så planen var som i första segerloppet att ta ledningen och förvara den. Han är stark och rejäl den här.

Mikael J Andersson tog två segrar på Axevalla. Den första med skrällen Alvena Vagaboy (e. Jaded). Alvena Vagaboy tog hand om spets från sjundespåret och stannade där till seger efter att på upploppet försvarat sig mot starka Colonello och Roberts Berghs starkt spurtande Aperfectdream.
– Jag körde i ett jämnt och lagom tempo hela vägen. Han är känslig om han inte får sköta sig själv och jag ville inte peta på honom, sade Mikael J.

Andra dagssegern tog Andersson med Pär Hedberg-tränade Diva Deo (e. Muscles Yankee) som lade sig i dödens varvet kvar och på upploppet gick ifrån ledande Pompano Euphoria  till en klar seger.

I amatörloppet fick Emil Engvall förtroendet att köra Harkeröds Mimmi (e. Text Me). Harkeröds Mimmi stod med 20 meters tillägg och kom igenom fint i starten från sitt femte spår till andra utvändigt. Där låg ekipaget och passade till 700 kvar till mål. Då kastade Emil loss och vann med hela sex längder. 
– Den här hade Thomas Dahlborg i ordning, sade Emil Engvall.

Lira nästa gång: Hambra's Bon Jovi som 500 meter från mål låg sist och 350 meter från mål krånglade sig ut i sjätte spår med en vass avslutning.

Tisdagens vinnare på Axevalla:
Lopp 1 Vikens Fingerprint ( e. Prodigious) – Stefan Söderkvist ( Mikael Fellbrant)
Lopp 2 Alvena Vagaboy ( e. Jaded) – Mikael J Andersson ( Lennart T Johansson)
Lopp 3 Diva Deo ( e. Muscles Yankee) – Mikael J Andersson ( Pär Hedberg)
Lopp 4 Drachenzahn ( e. Zola Boko) – Rickard Svanstedt
Lopp 5 Uffe L.L. ( e. Triton Sund) – Carl Johan Jepson ( Ulf Stenströmer)
Lopp 6 Major Tallmadge ( e. From Above)- Marcus Lindgren
Lopp 7 Harkeröds Mimmi ( e. Text Me) – Emil Engvall ( Thomas Dalborg)
Lopp 8 Dreamboy A.F. ( e. Maharajah) – Stefan Söderkvist ( Anna Forssell)

JANNE MANKOVITZ

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.