Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Underbart att se"

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Daniel Wäjersten. Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

28-årige Daniel Wäjersten visade tidigt under sin tid i Östersund att han var en kusktalang utöver det vanliga. Nu när åren har gått och han står på egna ben som tränare ute på gården i Kovland så visar han med eftertryck att han också är en hejare på att träna häst.

Publicerad:

Daniel var 100-procentig i Östersund på tisdagskvällen med två segrar och det är imponerande att se förvandlingen av åttaårige Manne S.E. som nu tog sin tredje raka seger i Daniel regi.

Den en gång så lovande Manne S.E. kom till Daniels stall vid midsommartiden i år efter några misslyckade säsonger hos Henrik Svensson, uppfödaren Stefan Öhrberg och Karolina Korkiamäki.
– Det är ett bakben som krånglat. Vi behandlade och vilade och behandlade igen och det såg allt bättre ut och han har verkligen tänt till i mitt träningskoncept, säger Daniel Wäjersten.

Trots att allt såg ut att bli fel i loppet för Manne S.E. Daniel satt kvar i tredje utvändigt inför slutrundan och alla fyllde på bakifrån men så kom lösningen på sista långsidan när Sonata Ås galopperade utvändigt. Manne R.S. kunde kliva på i tredjespår och krossade allt motstånd i sin tredje raka seger på en dryg månad.
– Det är underbart att se en åttaåring som avslutar på det här viset och bara springer och klipper med öronen, säger Daniel som är riktigt i zonen för dagen.

I stallet finns också Miss Hugloveyou som har två raka höstsegrar på Umåker sedan hon kom från Ulf Stenströmer på Axevalla i somras och som catchdriver har han också två raka oktobersegrar med Conway City Ås. Fyraåringen klev på från tredje utvändigt varvet kvar och hade inga problem att plocka ner Dante Sisu till slut.

Trots att stallets 20 hästar består till mer än hälften av ett- och tvååringar har han på 61 starter i år kört in över en miljon kronor och utan tvekan har starten på karriären på den nyinköpta gården i Kovland varit lyckosam.
– Det finns plats för 60 hästar. Svante har kvar 30 boxar och jag har därmed tio tomboxar som jag gärna vill fylla, säger Daniel Wäjersten.

Rikards rekordår

Även Rikard Skoglund är riktigt het för dagen. Inledde kvällen med att vinna sina första tre uppsittningar och med 97 årssegrar dröjer det inte många dagar innan han når drömgränsen 100 segrar för första gången. Med skicklighet och rutin höll han Zenit på benen i slutskedet när treåringen tog sin första seger. Torpa Pål tog sin fjärde raka seger efter en fin resa och med Höstbo Elis fixade han också en dubbeltränarseger åt brodern Robert när han plockade ned Guli Castor från utvändigt ledaren.
– Torpa Pål hade inte visat någonting i Norge men är otroligt bra för klassen. Vi kör nu lite för att utbilda honom i loppen men jag tycker han har allt... Höstbo Elis avgjorde på ett bra sätt. Han har haft lätt till galopp så det gäller att köra felfritt men nu kanske vi kan ta ett steg till, säger Rikard. 

I övrigt noterades:
... att Caribbean Blue Ås är en fin treåring som vann åkandes från ledningen för Victor Karlsson.
... att det troligen serveras segerbakelser på Centralkonditoriet i Brunflo idag sedan familjens dotter, 16-åriga Sanna Boije, tog första segern i karriären med familjehästen Red Pond Peak. 

Lira nästa gång:
Kajsa Karma galopperade bort många dyrbara meter kort efter start men avslutande strålande med en 1.29-runda ute i spåren och annonserade toppform. 

– Ingemar Sterner

Alla vinnarna från Östersundstravet:
Lopp 1: Zenit (e.Ulvsås Zico) – Rikard N Skoglund (Gunnar Gabrielsson)
Lopp 2: Torpa Pål (e. Moe Odin) – Rikard N Skoglund (Robert Skoglund)
Lopp 3: Caribbean Blue (e.Break The Bank K.) – Victor Karlsson (Henrik Eriksson)
Lopp 4: Höstbo Elis (e. Tekno Odin) – Rikard N Skoglund (Robert Skoglund)
Lopp 5: Manne S.E. (e. Orlando Vici) – Daniel Wäjersten
Lopp 6: Ask Embla (e. Wik Stjernen) – Susanne H Osterling (Christina Landström)
Lopp 7: Conway City Ås (e.Conway Hall) Daniel Wäjersten (Patrik Gidlund)
Lopp 8: Red Pond Peak (e.Text Me) – Sanna Boije (Jeanette Boije)
Lopp 9: Pas Pale (e.So Perfect) – Henrik Svensson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.