Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unghäststjärnan en vinnare igen

Foto: Maria Holmén/Travronden
Unghäststjärnan Buddha är tillbaka som en vinnare. Foto: Maria Holmén/Travronden

Björn Goops Buddha var en av kullens bästa som treåring och var bland annat tvåa i Kriteriet. Mycket har strulat efter det, men under måndagskvällen kom första segern på över tre år.

Publicerad:

Som treåring visade Buddha (e. Muscle Mass) upp fina egenskaper och var bland annat tvåa bakom Je T'aime Express i Kriteriet på Solvalla för tre år sedan. Hästen gick en högintressant framtid till mötes, men hindren på vägen har varit många.
– Det här var en av de roligaste segrarna i år. Det har varit så mycket strul med den här hästen och många jobbiga perioder, men han har alltid visat sig vara riktigt bra. Han har haft hovbensfraktur och det har varit alla möjliga problem så jag är väldigt glad för hästens skull att han fick vinna igen, sade Björn Goop.

Buddha har gjort comeback i omgångar. Ifjol gjorde han tre starter, men slutade oplacerad i alla. I år har det gått bättre och nu kom också karriärens tredje seger.
– Han var ute i ett P21-lopp här på Färjestad nyligen och gick ingenting då i stort sett. Vi valde att operera honom i halsen och det har hjälpt honom mycket och sedan har det bara vänt. Han orkar med att springa nu helt enkelt, det gjorde han inte innan, sade Björn Goop.

Loppet då? Tennis och Good's Of Norway tampades länge om täten och första varvet gick efter snabba 1.11,0. Där bakom gottade sig Goop och Buddha och när kusken valde att attackera fick de snabbt grepp och segern blev klar. Den numera sexårige hingsten kom i mål på 1.13,3a/2140 meter.
– Det var rejäl körning i loppet, men han behöver verkligen inte be om ursäkt för något utan gick hela tiden andraspår och fick jaga ledaren sista halvvarvet.

En häst som fortsätter att imponera är Thorn Bird (e. Clerk Magistrate) och stoet verkar trivas extra bra med Mikael J Andersson. De tre senaste starterna ekipaget gjort tillsammans har resulterat i tre segrar. Denna gång gick man på först i tredjespår 1100 meter från och höll sedan förtjänstfullt till seger.
– Vi gick kanske lite för tidigt, men det var inget större tempo på loppet. Det blev bra trots allt och min häst blev modig när hon fick grepp i sista sväng, sade Mikael J Andersson.

Tvåa i loppet slutade Angel Rain som gjorde tävlingsdebut för Björn Goop. Hästen fick gå först i tredjespår under större delen av sista rundan och höll starkt. Björn Goop hade en fin kväll på hemmabanan och vann även med egentränade Mellby Free och Farouk B.R.

Måndagens vinnare på Färjestadstravet:
Lopp 1: Mellby Free (e. Muscle Hill) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 2: Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) Dagfinn Aarum (Åke Lindgren)
Lopp 3: Categorical (e. Orlando Vici) Jonas Moberg (Jonas Moberg)
Lopp 4: Cobbys Celeb (e. Celebrity Secret) Petri Airaksinen (Petri Airaksinen)
Lopp 5: Alexia Marshall (e. Intoxicated) Magnus Jakobsson (Magnus Jakobsson)
Lopp 6: Buddha (e. Muscle Mass) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 7: Thorn Bird (e. Clerk Magistrate) Mikael J Andersson (Eric Martinsson)
Lopp 8: Farouk B.R. (e. Muscle Hill) Björn Goop (Björn Goop)
Lopp 9: Carlos Milo (e. Credit Winner) John Ö Jensen (John Ö Jensen)
Lopp 10: Spikjuni (e. H.G.Balder) Björn Steinseth (Björn Steinseth)
Lopp 11: Reverend Wine (e. Pastor Stephen) Joakim Eskilsson (Diederik Meilink)

Lira nästa gång:
Angel Rain fick en tung resa sista varvet, men höll förtjänstfullt till andraplatsen. Blir farlig med loppet i kroppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.