Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Unique Madonna gladde i regidebuten: "Mycket att åka med"

Foto: Matilda Öhrman
Nicklas Westerholm har nyligen fått in Unique Madonna i träning. Foto: Matilda Öhrman

Nicklas Westerholm har ett intressant nyförvärv i Unique Madonna. Vid måndagens tävlingar på Romme vann fyraåringen ett rörigt lopp för lärlingar på 1.15,2/2160 meter i imponerande stil.
– Omstarterna var inte bra och det kändes som om vi lika gärna kunde åka hem, sade segerkusken Lukas L Svedlund.

Publicerad:

Efter en infektionsrelaterad svacka verkar Nicklas Westerholms hästar vara rejält på gång och det gick inte att ta miste på Unique Madonnas genuina löpglädje. Via en lyckad start placerades Juliano Star-dottern tidigt i andra ytter. 1 600 meter från mål galopperade ledaren och vad som såg ut ett bli ett fördelaktig lopp blev istället kraftödande resa utvändigt hårt betrodda Mooncake Wine. På sista bortre långsidan visade Unique Madonna härlig inställning och över upploppet lämnade stoet sina medtävlare på behörigt avstånd.
– Hästen låg på väldigt mycket och det blev värre efter varje omstart. Jag förstod att Unique Madonna skulle svara för ett bra lopp och jag hade mycket att åka med, sade Lukas L Svedlund.

Fornabodaamatören Anna Nordlund har svarat för ett gott arbete med treåriga Bessa A.C. som vann med knapp marginal på 1.35,1/2 160 meter efter resa mestadels i andra ytter och attack 300 meter från mål.
– Jag trodde inte att vi vann och det måste ha varit i absolut sista steget som vi hann dit. Hästen är jätteduktig och i grunden känns hon som en riktig stjärna. Dessvärre är hon väldigt besvärlig när hon är brunstig och bjuder inte alls till. Vanligtvis brukar Bessa A.C. vara bångstyrig och leva rövare både i boxen och på stallgången, men idag var hon lugn och det gjorde nog susen. Hästen är som starkast sista biten och att jaga på henne var aldrig aktuellt, sade Anna Nordlund.

Formstarke Hennig Lixarve var starkast trots löpning utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.14,7a/2 140 meter. I sulkyn satt hästens tränare Johan Wiman.
– Hennig Lixarve är väldigt trög och svår att bedöma. Jag hade hoppats att han skulle få gå i ledningen idag, men det blev inte så, sade Johan Wiman.

Noterat:

Ulrika Wällstedt tog en prydlig tränardubbel. Först i Wällstedts duo var Dennis de Castella som vann på 1.14,4a/2 140 meter efter att ha levererat en stark avslutning i vida spår sista 1 200 meterna. I sulkyn satt Rikard N Skoglund.
– 500 kvar kände jag mig rätt segerviss och för att behålla farten valde jag att lyfta ut Dennis de Castella i fjärdespår i sista kurvan, sade Rikard N Skoglund.

Seger nummer två kom i ett amatörlopp där Untilwemeetagain spurtvann för Richard Hjellström efter omväxlande resa.

Även Ulf Eriksson var i segertagen och vann i tur och ordning med Jan-Olov Persson-tränade Isbjörn och Krister Jakobssons Isolde.

Ulf Ohlsson vann tävlingarnas två avslutande lopp med Öystein Tjomslands Sjö Gull respektive Svante Båth-tränade Pontiac S.W..

Lira nästa gång: Nordby Elde (1) föll med flaggan i topp som knappt slagen tvåa efter resa utvändigt ledaren sista 1 500 meterna.

Dagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1. Bessa A.C. (e. Briskeby Philip) – Anna Nordlund (Anna Nordlund)
Lopp 2. Shannon Broline (e. Quite Easy U.S.) – Anna Erixon (Mercedes Balogh)
Lopp 3. Unique Madonna (e. Juliano Star) – Lukas L Svedlund (Nicklas Westerholm)
Lopp 4. Isbjörn (e. Bork Odin) – Ulf Eriksson (Jan-Olov Persson)
Lopp 5. Isolde (e. Conny Nobell) – Ulf Eriksson (Krister Jakobsson)
Lopp 6. Hennig Lixarve (e. Sahara Dynamite) – Johan Wiman (Johan Wiman)
Lopp 7. Dennis de Castella (e. Repeat Love) – Rikard N Skoglund (Ulrika Wällstedt)
Lopp 8. Untilwemeetagain (e. Zola Boko) – Richard Hjellstöm (Ulrika Wällstedt)
Lopp 9. Sjö Gull (e. Moe Odin) – Ulf Ohlsson (Öystein Tjomsland)
Lopp 10. Pontiac S.W. (Quite Easy U.S.) – Ulf Ohlsson (Svante Båth)

– Mattias Bäck

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.