Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Dulco

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Jorma Kontio. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Dulco di Quattro trivs över kort distans. Från ledningen tog han enkelt hem årets andra seger över 1640 meter.
– När jag ryckte tussarna växlade han tempo och vann på bra vis, sade Jorma Kontio.

Publicerad:

Jorma Kontio laddade vad som gick bakom Roman Matzky-tränade Dulco di Quattro (e. Love You) från start och satt tidigt i ledningen. Väl i den positionen var den nioårige valacken nivån vassare än konkurrenterna. Efter att ha varvat på 1.12,5 gick han sedan undan enkelt och vann med klar marginal på 1.12,6a/1640 meter.
– Det är en häst jag kört en gång tidigare. Han var väldigt snabb ut bakom bilen och han gjorde det bra hela vägen. 300 meter från mål ryckte jag tussarna på honom och då växlade han tempo och vann på bra vis, sade Jorma Kontio.

Erik Svensson är på väg tillbaka till travsporten – och stallets hästar går som tåget för dagen. Denna gång var det Busy Doin' Nothing (e. Pastor Stephen) som visade sig starkast i ett sprinterlopp tillsammans med Jimmy Dahlman. Busy Doin' Nothing levererar ständigt goda prestationer, men vinner sällan. Det här var hingstens första seger sedan mars 2018.
– Det här var han värd. Han är ständigt underskattad. Vi hade ändrat på lite grejer inför den här starten och det föll väl ut. Han har varit lite segt och vi valde att värma tuffare den här gången, sade Erik Svensson.

För ett par veckor sedan var det Moolger som vann från Erik Svenssons stall och nu var alltså dags för stallkamraten Busy Doin' Nothing. Erik Svensson flaggar också för att han snart är tillbaka på allvar.
– Det är en underbar häst och det är kul att han fungerar. Med mig är det allt bättre och har ni otur så är jag tillbaka för fullt på banan om ett par månader igen.

Jimmy Dahlman efter segern:
– Jag gillar hästen jättemycket. I somras var han tvåa, trea bakom riktigt bra hästar och kör man honom snällt så levererar han alltid en fin spurt till slut. Han blev jättepigg när vi hittade ut i sista sväng och det kändes som att han skulle lyckas ta sig förbi.

Magnus Lillieborg noterades för en tränardubbel. Först ut var Alvena Warrior (e. Sahara Dynamite) som visade sig starkast för Kaj Widell. Lillieborgs andra seger kom sedan med fyraårige valacken Primus All Over (e. Enjoy Lavec) som satte nosen först i en tät slutstrid med Troublemaker Face. Rikard N Skoglund satt i segersulkyn den här gången och det var hästens andra seger i det sjunde försöket.

Jim Oscarsson äger och tränar den förstfödde Bold Eagle-avkomman i världen. Under söndagen debuterade Dontloosememate på tävlingsbanan på bästa sätt. Från ledningen hade den treårige hingsten full kontroll på händelserna och han nådde till sist mållinjen på 1.19,4/2140 meter. Detta med god marginal ned till övriga.
– Han är jättefin och har varit det hela tiden. Hästen är lite opolerad, men har riktigt bra gång och han är kul att köra och träna. Än så länge är det mycket kvar att bevisa, men det känns bra så här långt. Det blev en fin debut och han sprang och latchade under vägen, sade Jim Oscarsson.

Lira nästa gång: Ebony Boko (lopp 10) hängde med bra från rygg på ledaren och blir farlig med ännu ett lopp i kroppen.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Carotene (e. S.J.'s Photo) Jorma Kontio (Sandra Luomala)
Lopp 2: Dontloosememate (e. Bold Eagle) Jim Oscarsson (Jim Oscarsson)
Lopp 3: Easy To Like (e. Quite Easy U.S.) Magnus S Karlsson (Göran Sandvall)
Lopp 4: Alvena Warrior (e. Sahara Dynamite) Kaj Widell (Magnus Lillieborg)
Lopp 5: Bye Bye Boy (e. Super Arnie) Tom Fromell (Tony Wallin)
Lopp 6: Busy Doin' Nothing (e. Pastor Stephen) Jimmy Dahlman (Erik Svensson)
Lopp 7: Primus All Over (e. Enjoy Lavec) Rikard N Skoglund (Magnus Lillieborg)
Lopp 8: Fast Food Hanover (e. Cantab Hall) Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Lopp 9: Qiao Q.L. (e. Adrian Chip) Ulf Eriksson (Nicklas Westerholm)
Lopp 10: Dulco di Quattro (e. Love You) Jorma Kontio (Roman Matzky)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.