Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Rushmore Face

Foto: ALN
Rushmore Face var överlägsen tillsammans med sin tränare Lutfi Kolgjini. Foto: ALN

Toppformen fortsätter för Lutfi Kolgjini. Under tisdagen presenterade han den talangfulle fyraåringen Rushmore Face (e. Joke Face) i bästa författning.

Publicerad:

Hemmatränaren Lutfi Kolgjini fortsätter att samla seger efter seger. Under tisdagskvällen på Jägersro årsdebutade stallets fyraåring Rushmore Face på allra bästa sätt. Kolgjini körde hästen till spets efter 550 meter och sedan var det spel mot ett mål. Rushmore Face kom i mål på 1.13,0a/2.140 meter och var många längder före övriga.
– Det här är en häst utöver det vanliga. Han fungerade inte som treåring, men nu är tanken att vi ska ta igen det när han är fyra. Det är svårt att säga på förhand vart en häst tar vägen i utvecklingen, men han är något alldeles extra, säger Lutfi Kolgjini.

Stallet nöjde sig inte med den segern. Förutom att Rhesos Face (e. Joke Face) vann ett lopp innan V64-spelet kunde också Jimmy Takter, som gästspelade som kusk i ett av loppen, styra Clemenza Am (e. Muscle Hill) till seger.
– Hästen kändes jättefin. Jag har värmt ett par av "Luddes" hästar och alla känns väldigt vältränade och de andra får passa sig för honom i år. Hästen låg på lite grann, men han kändes fin och det här var skoj. Det är alltid roligt att köra bra hästar, säger Jimmy Takter som inte vunnit lopp på Jägersro sedan 1985 när han var först över linjen i ett derbyförsök med Mr Lavec.

En tränartrippel tog även Christoffer Eriksson hand om. Han inledde med att på egen hand lotsa Olivia Cheri (e. Crazed) till seger från spets.
– Hon borde ha vunnit redan i förra starten, men när jag skulle köra undan så stannade hon bara. Den här gången var hon fin hela vägen, säger Christoffer Eriksson.

Stall Eriksson segrade också med Fidagu U.R. (e. From Above) och Celebrity Lane (e. Celebrity Secret) där segermelodin var ledningen hela vägen. Den senare kördes av kusktalangen Kevin Oscarsson.
– Det var en jättefin årsdebut. Hästen kämpade på bra, fick lite press under vägen och svarade hela vägen. Jag kände att det var en häst emot i sista sväng och den halva längden vi ryckte åt oss i sista sväng betydde mycket, säger Kevin Oscarsson.

Christoffer Eriksson om Fidagu U.R.:
– Det här kvar knappast någon bluffseger. Han fick tryck länge och var stum sista biten, men gick undan bra. Han går fortfarande med skor och det här kan bli bra på sikt, säger Christoffer Eriksson.

Det var högt tempo i fyraåringstoppen. Det utnyttjade Kim Eriksson bakom Veijo Heiskanen-tränade Schatzi Fayline (e. Maharajah) som gick undan enkelt till karriärens andra seger i 17:e försöket. Segertiden fina 1.12,5a/2.140 meter.
– Jäklar vad bra hon var, det bara visslade till där på långsidan och sedan var vi först, säger Kim Eriksson.

Joakim Lövgrens treåriga sto Devs Daffodil (e. Enjoy Lavec) tog en klar seger i tävlingsdebuten. Detta på den fina segertiden 1.16,8/2.140 meter. En säker seger ordnade också Oscar Uhrberg med Ronny Palm-tränade Medium (e. Celebrity Secret) som tog sin andra seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.