Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Urchin Septembermästare

Foto: TR BILD
Svante Båth-tränade Urchin vann finallopp för Jimmy H Andersson (Erik Adielsson på bilden). Foto: TR BILD

FÄRJESTAD V4/V5 Septembermästaren, som instiftades för två år sedan, är Färjestadstravets enda försök/finallopp. Årets upplaga vanns av Urchin som ”bara” var femma i försöket.

Publicerad:

Tillsammans med Jimmy H Andersson satt Urchin då fast med allt kvar. Barfota runt om i finalen gav bra effekt och när ekipaget fick fin draghjälp av Kenneth Haugstads Hochthereitis Sox ända fram till upploppets början blev det en mycket imponerande seger för Svante Båths häst, som tjänade 60 000 kronor. Tvåa blev Hochthereitis Sox medan Thomas Dalborg tog sista totoplatsen med 47-oddsaren Dadou.

Försöken var autostartslopp, där de i det första som tjänat upp till 130 000 kronor sedan stod på startfållan i finalen. I det första försöket körde Mikael J Andersson offensivt med Adamant och kunde efter att ha inlett från bakspår överta spets av Dadou drygt 1 300 meter före mål. Från den positionen höll ekipaget säkert undan för Nyby Black Money, som var bra i sin årsdebut men ströks i finalen.

Magnus Jakobsson var huvudsponsor för travdagen och visade att stallformen är på uppgång.
– Man ser ljuset i tunneln efter en besvärlig sommar, konstaterade Jakobsson, efter att ha spårat runt om med 20-oddsaren East Herkules i det andra försöket.
Försöksvinnaren kunde sedan tyvärr inte starta i finalen på grund av en hovspricka.

Kenneth Haugstad var positivt överraskad av Mattias Djuses tvååring Zolly, som hade långt fram till Björn Goops Orangic Tile. Men efter runt 1.11 sista halvvarvet blev det säker seger på 1 16,6/1640 meter i stoets andra lopp i karriären.

Kvällens gladaste tränare var Svante Flodberg vars Tothemoonandback spetsvann för Mikael J Andersson. Det var Färjestadsamatörens första seger sedan 2005.

Kvällens största favorit var Faust Boko, som Magnus Teien Gundersen omgående placerade i tät, varifrån han var obeveklig i långloppet. Hästen är svenskfödd så Gundersen informerade att nästa uppgift blir ett klass II-försök under Unionstravet.

Björn Goop var länge segerlös men fixade i slutet av kvällen segrar. Först var det Fuji San som var helt överlägsen i ett billigt lopp. Sedan kunde Lorina Orange efter 18 lopp utan seger ta andra raka efter att övertagit spets mitt i loppet.

Alla vinnarna på Färjestad:
Lopp 1: Zolly (e. Zola Boko) Kenneth Haugstad (Mattias Djuse)
Lopp 2: Tothemoonandback (e. Scarlet Knight) Mikael J Andersson (Svante Flodberg)
Lopp 3: Adamant (e. Global Glide) Mikael J Andersson (Ulla Berg)
Lopp 4: East Herkules (e. Juliano Star) Magnus Jakobsson
Lopp 5: Morotai Degato (e. Maharajah) André Eklund (Sofia Aronsson)
Lopp 6: Faust Boko (e. Ready Cash) Magnus Teien Gundersen (Geir Vegard Gundersen)
Lopp 7: Quite Solo (e. Quite Easy U.S) Håkan E Johansson
Lopp 8: Fuji San (e. Aladin d´ Ecajeul) Björn Goop
Lopp 9: Lorina Orange (e. Mealneus du Corta) Björn Goop
Lopp 10: Urchin (e. Muscle Hill) Jimmy H Andersson (Svante Båth)

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.