Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-vinnare med formen i antågande

Foto: Torbjörn Enmark
Voulez Vous och Ove A Lindqvist under fredagens tävlingar i Skellefteå. Foto: Torbjörn Enmark

V5/V4 SKELLEFTEÅ. Solängethästen Voulez Vous hade en strålande säsong 2017 med dubbla V75-segrar. Nu verkar han vara på väg mot toppformen igen och kan få en riktigt fin höst. På fredagskvällen vann han enkelt från ledningen sedan Ove A Lindqvist dragit hårt hela sista varvet.

Publicerad:

– Han hade norrsken kvar och det fanns en del extraväxlar sparade, säger Ove A Lindqvist.

Voulez Vous kom smidigt till ledningen i utgången av första sväng och när favoriten Selmer I.H hamnadei fjärde ytter valde Ove A Lindqvist att strypa tempot framme i täten. Med 1.18,0 första varvet blev det rena bluffloppet.
– Jag var lite orolig att jag körde för sakta första varvet. Därför drog jag upp tempot självmant under slutvarvet, säger Ove A Lindqvist.
Åttaårige Voulez Vous avslutade med ett varv på 1.11,1 och då var förstås hästarna som satt en bit ner i kön chanslösa att plocka in de längder som krävdes.
– Nu fick vi bestämma i ledningen, men som Voulez Vous kändes idag hade han nog vunnit oavsett upplägg. Troligen kommer han ut i V75 nästa gång, säger Ove A Lindqvist.

Tioåriingen K.A.Priol verkar bättre än någonsin. Nu tvingades han göra grovjobbet utvändigt ledande Kolbergs Lillefot, men när Carl-Ivar Larsson tryckte till på sista bortre långsidan kunde K.A.Priol överta täten 550 kvar och försvann sedan till en förkrossande överlägsen seger med närmare 30 meter. Detta efter en avslutning på 1.23,2 sista 500.
– Han känns mycket fin för dagen och är verkligen nöjd med livet. I början av året hade han dåligt med startpoäng och blev tvångsstruken fyra gånger, men som det känns nu ska han nog kunna ta några segrar till i år, säger Carl-Ivar Larsson.

Sandra Eriksson flyttade hem till Boden för någon vecka sedan och tog nu årets seger första seger på Skellefteåtravet. Detta bakom Thule Jonssons Salong som gjorde ett läckert intryck och vann enkelt med 3,5 längder. Från springspår på tillägg valde Sandra att köra till i utgången av första sväng och redan 1400 kvar satt man i ledningen. Salong avslutade sedan med ett varv på 1.13,0.

Fredagskvällens vinnare i Skellefteå
Lopp 1: Gosens Titana (e. Titan Tabac) – Johan Dolling Millberg
Lopp 2: Mellby Guava (e. Going Kronos) – Roger Nilsson
Lopp 3: Voulez Vous (e. From Above) – Ove A Lindqvist (Ulrika Rehn)
Lopp 4: Stina Mi (e. Bork Odin) – Hanna Olofsson (Ane B. Salen Johnsen)
Lopp 5: Front K.L.Hornline (e. San Pellegrino) – Jens Eriksson (Jesper R Nilsson)
Lopp 6: K.A.Priol (e. Moe Odin) – Carl-Ivar Larsson
Lopp 7: Salong (e. Love You) – Sandra Eriksson (Thule Jonsson)
Lopp 8: Faks Kungen (e. Järvsöfaks) – Robert Dunder (Anne-Mari Fjällström)
Lopp 9: Great Victory (e. Zola Boko) – Christian Månsson

Lira nästa gång: Selmer I.H (3) kördes passivt av Samu Sundqvist, men avslutade med 1.10,1 sista varvet från fjärde ytter som tvåa. Umåkerhästen är på väg att sättas i form för att stångas mot de allra bästa i fyraåringskullen i slutet av säsongen.

TORBJÖRN ENMARK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.